Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.01.2024 00:00 | PR články
PR článok

Aj Vaše dieťa je často choré? Najlepší spôsob ako posilniť imunitu detí odhalený

Zdravie detí je jednoznačne prioritou každého rodiča, a posilnenie imunitného systému hrá kľúčovú úlohu v boji proti rôznym ochoreniam. Pripravili sme pre vás praktické rady, ktoré môžu rodičom pomôcť zlepšiť imunitu detí, a udržať ich tak v skvelej kondícii.

Slovo imunita ste isto počuli nespočetne veľakrát. Viete však, ako detská imunita funguje? Odlišuje sa vôbec imunita dospelých od imunity detí?

Imunitný systém si môžeme predstaviť ako skupinu buniek rôzneho druhu, ktoré chránia organizmus pred vonkajšími útočníkmi, ktorí imunitu vášho dieťaťa skúšajú na každom kroku. Imunitu ohrozujú najrôznejšie druhy patogénov, akými sú napríklad baktérie, vírusy, kvasinky, huby či dokonca toxíny.

Látky obsiahnuté v materskom mlieku – základ pre pevnú imunitu detí

Detský imunitný systém sa, rovnako ako iné orgány, vyvíja už v tele matky. Deti získavajú imunitu od matky prostredníctvom placenty a neskôr prostredníctvom materského mlieka pri kojení.

Materské mlieko poskytuje deťom aktívnu imunitu, pretože obsahuje mnohé zložky bojujúce za zdravie detí.

Materské mlieko je od prírody vybavené látkami, ktoré majú silné imunostimulačné vlastnosti. Medzi tie najúčinnejšie látky však patrí:

• laktoferín,
lyzozým,
oligosacharidy,
cytokíny,
imunoglobulíny.

Prečo je dôležité podporiť detskú imunitu?

Materské mlieko posilňuje mikrobióm aj imunitný systém dieťaťa, ktorý nie je pri narodení dokonalý. Vyvíja sa totiž postupne, a teda pri zoznamovaní sa s okolitým prostredím. Preto sú deti často choré, keď sa dostanú do kolektívu s novými kamarátmi či do nového prostredia. Imunitný systém takisto potrebuje čas na zoznámenie sa s niečím, čo doposiaľ nepoznal.

Ak imunitné bunky správne fungujú, na ďalší krát už patogén rozpoznajú a dieťa tak neochorie. Detskej imunite je preto potrebné venovať zvýšenú pozornosť.

Laktoferín - najprirodzenejšia podpora imunity malých hrdinov

Laktoferín predstavuje špeciálny proteín zastúpený v materskom mlieku, ktorý zohráva dôležitú úlohu v budovaní detskej imunity.

Laktoferín sa dostáva do organizmu dieťaťa počas kojenia, takže ide o jednu z látok, ktoré sú detskému organizmu najprirodzenejšie.

Bovinný laktoferín, ktorý je obsiahnutý v produkte Imunofit KIDS (laktoferín ziskaný z kravského mlieka) je svojim zložením veľmi podobný tomu ľudskému, a preto sa používa ako účinná zložka na podporu imunity detí, no zároveň má aj mnohé ďalšie benefity, ktoré prispievajú k celkovej pohode a zdraviu tých najmenších.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Laktoferín tvorí ochranný štít pred vstupom vírusu do bunky

Vedeli ste, že laktoferín sa pre svoje antibakteriálne a antivirotické pôsobenie označuje aj ako prírodné antibiotikum? Pre bunky dieťaťa totiž predstavuje ozajstný ochranný štít, ktorý zabraňuje vstupu vírusu do bunky, a tak znemožňuje rozvoj vírusovej infekcie.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Klinický výskum potvrdil ďalšie pozitívne účinky laktoferínu na detský organizmus

Na základe klinického výskumu z roku 2022 sa potvrdilo, že laktoferín má okrem vplyvu na imunitný systém viacero ďalších biologických funkcií. Pravidelné užívanie laktoferínu u detí pozitívne ovplyvňuje:

• cerebrálny vývoj a správny rast,
• mikrobióm tráviaceho traktu,
• metabolizmus železa.

Vzhľadom na to, že laktoferín prispieva k správnemu metabolizmu železa sa jeho užívanie odporúča aj u detí, ktoré trpia nedostatkom železa. Jednou z najviac ohrozených skupín trpiacich anémiou sú práve deti, ktorých počet sa podľa Svetovej zdravotníckej organizácie WHO v súčasnosti odhaduje až na 40 %. Typickými príznakmi anémie sú bledá pokožka, časté a opakujúce sa infekcie, únava, slabosť, či zlá sústredenosť.

ImunoFit KIDS = komplexná imunitná formula vytvorená podľa potrieb detského organizmu

ImunoFit KIDS je výživový doplnok vyvinutý špeciálne podľa potrieb detského organizmu s obsahom účinných prírodných látok na intenzívnu podporu imunitného systému detí:

• laktoferínu,
• l-lyzínu,
• vitamínu B6.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Laktoferín spolu s l-lyzínom a vitamínom B6, ktoré sú obsiahnuté v produkte ImunoFit KIDS, prestavujú komplexnú podporu pre bunky imunitného systému detí, ktoré sú často choré a dlhšie im trvá zotavenie z infekcie. Pri chorobe sa v tele znižuje množstvo živín, pretože organizmus ich využíva na boj s daným patogénom. Pri oslabení organizmu sa tiež rýchlo znižuje množstvo l-lyzínu v organizme, čo môže viesť k prepuknutiu ochorenia či predĺženiu jeho trvania. Typickým príznakom oslabenej imunity býva často herpes. Pravidelné dopĺňanie l-lyzínu môže preto organizmu pomôcť brániť sa pred vznikom nepríjemných herpesov.

Choré deti sa taktiež odmietajú pravidelne stravovať, čo ich imunitu ešte viac oslabuje, sú viac podráždené a unavené. Vitamín B6 hrá kľúčovú úlohu v mnohých aspektoch zdravia vrátane imunitného systému. Zabezpečuje správne fungovanie nervového systému a psychiky, pomáha pri tvorbe energie, a tak prispieva k zníženiu vyčerpania a únavy.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Imunofit KIDS je vďaka svojmu komplexnému zloženiu vhodný pre deti od 3 rokov:

pri oslabenom imunitnom systéme,
pre rýchlejšie zotavenie po chorobe,
pred nástupom do škôlky/školy na posilnenie imunity,
ak sa dieťa nachádzalo v kolektíve chorých detí,
počas chrípkovej sezóny,
ak býva dieťa často choré,
na zníženie vyčerpania a únavy.

Teraz môžete získať ImunoFit KIDS s výnimočnou zľavou pre čitateľov. Stačí použiť kód 58A14A pri objednávke na www.kompava.sk. Podporte účinne imunitu vašich malých hrdinov ešte dnes.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Michaelin psík sa postaral o veľké prekvapenie, keď sa vrátila naspäť domov.
FotoVáš Tip
Michaela sa vrátila naspäť domov, zostala v obrovskom šoku: Skoro svoj príbytok nespoznala! AHA, čo sa tam stalo
Ivana sa poriadne buchla po vrecku.
Foto
Gáboríkova žena Ivana prehovorila o svojom BIZNISE: Spolupráce v TISÍCOCH eur!
Spolupráca s Rusmi: Slovenský klub sa dohodol so slávnym Zenitom Petrohrad
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj chystá predložiť významný dokument: Rusko z toho môže mať celosvetové následky
Po Darinom boku verne stojí jej priateľ Pavel.
Foto
Vila Dary a Nedvěda v Taliansku: Uf, pozrite sa na ten luxus! Z tých FOTO vám padne sánka
(ilustračné foto)
Aké faktory počas života ovplyvňujú rozvoj demencie? Šokujúce zistenie vedcov!
Ján Žgravčák a Zuzana Ťapáková.
Nový šéf STVR Slanina začal robiť zmeny vo veľkom: Po Žgravčákovi končí aj Ťapáková!
Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po nezvestnom 25-ročnom Jakubovi Kováčovi z Prievidze.
Kam sa Jakub podel? Nasadol do auta a takmer týždeň o ňom viac nevedia! Pomôžte pri pátraní
Izraelské tanky sú situované neďaleko hraníc s Libanonom 11. októbra 2023.
Izraelský útok v Libanone hlási úspech: Padla vysokopostavená hlava Hizballáhu
Kedy na Slovensko príde horúčava a búrky? (Ilustračné foto)
Odborníci odhalili niečo zarážajúce: Tento mesiac bol na Slovensku NADNORMÁLNY! Merania hovoria za všetko
Dovolenky sa blížia a my budeme od svojich áut požadovať, aby nás plne obsadené odviezli do vzdialených turistických destinácií.
Pôjdete na dovolenku autom? Ako UŠETRIŤ pri tankovaní čo najviac: Krajiny, kde sa to oplatí!
Little boy hugging and showing affection and love for his best friend, a cuddly golden retriever.
Matka si nevie dať rady so synom: Po psovi opakuje úplne všetko! To snáď nie…