Krémová karfirémová karfiolová polievka s cesnakom a údeným tofu
Potrebujeme:
- 250 g karfiolu (88 kcal)
- 40 ml rastlinnej smotany (38 kcal)
- 10 g lahôdkového droždia (32 kcal)
- 40 g údeného tofu (56 kcal)
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- korenie
- majorán
- mletú rascu
- vodu/zeleninový vývar
Postup:
Karfiol nakrájame na menšie ružičky. Dáme ho variť do primeraného množstva vody alebo zeleninového vývaru spolu s cesnakom, rastlinnou smotanou a koreninami. Po zmäknutí karfiol rozmixujeme na krémovú polievku. Údené tofu nakrájame na drobné kocky, ktoré opečieme na panvici a posypeme ním polievku.
Recept na vynikajúcu slanú palacinku si pozrite na druhej strane.