Špenátová palacinka plnená penátová palacinka plnená strúhaným tofu, šampiňónmi a mrkvou
Potrebujeme:
Cesto:
- 50 g špenátu (13 kcal)
- 40 ml vody
- 2,5 polievkovej lyžice celozrnnej múky (87 kcal)
- 1 lyžicu ľanových semiačok
- soľ
- mleté čierne korenie
Náplň:
- 50 g údeného tofu (39 kcal)
- 30 g šampiňónov v surovom stave (8 kcal)
- 30 g mrkvy v surovom stave (10 kcal)
Postup:
Čerstvý špenát rozmixujeme spolu s vodou, ľanovými semiačkami, celozrnnou múkou, so soľou a štipkou korenia. Takto rozmixované cesto si následne vylejeme na vopred rozohriatu kvalitnú a nelepivú panvicu. Opekáme z oboch strán na miernom stupni. Medzitým si na druhej panvičke podusíme nahrubo nastrúhanú mrkvu a nastrúhané údené tofu spolu s šampiňónmi nakrájanými na plátky. Aj túto zmes trochu dosolíme a okoreníme, môžeme pridať aj iné koreniny podľa vlastnej preferencie. Hotovú palacinku preložíme napoly a naplníme podusenou zmesou.
Recept na wrap s neobyčajnou chuťou nájdete na druhej strane.