Karfiolové listy
- dajú sa udusiť alebo použiť surové do šalátu namiesto kapusty
- vieme ich tiež opražiť na masle či upiecť v rúre s trochou olivového oleja
- môžeme ich tak podávať ako prílohu k mäsu či zemiakom
Jedálniček si naplánujte
- Naplánujte si jedálniček podľa vášho týždňa na 3 - 5 dní dopredu.
- Berte pritom do úvahy obsah vašej chladničky, špajzy či chlebníka.
- Vytvorte si nákupný zoznam a držte sa ho.
- Pri ovocí, zelenine, ale aj cestovinách je najlepšie nakupovať na váhu.
- V obchode si zvoľte košík primeraný vášmu nákupnému zoznamu.
- Pozorne čítajte informácie na obale vrátane dátumov.
- Podľa toho, kedy chcete potravinu konzumovať, voľte dátum spotreby alebo štádium zrelosti.
- Rozlišujte medzi dátumom spotreby a dátumom minimálnej trvanlivosti.
Zdroj: Free Food, o. z.