Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

K fašiangom patria šišky: Tieto s tvarohom musíte vyskúšať! S jednoduchým receptom to zvládnete

K fašiangom patria šišky: Tieto s tvarohom musíte vyskúšať! S jednoduchým receptom to zvládnete

Zdroj: kk

Reklama

Vo fašiangovom období nesmú na stole určite chýbať šIšky. Môžete si ich spraviť klasické s džemom alebo vyskúšať naplniť vanilkovým pudingom. Dobré sú však aj poliate čokoládou, no my sme pre vás pripravili recept na tvarohové.

Šišky plnené tvarohom

Počet porcií: 25 - 30 kusov, Príprava: 25 minút

Potrebujeme:

Cesto

- 1 vrecko sušeného droždia

- 500 g hladkej špaldovej múky

- štipku soli

- 60 g kryštálového cukru

- 4 vajcia izbovej teploty

- 125 g masla

- 50 ml vlažného mlieka

- olej na vyprážanie

- práškový cukor na obalenie

Plnka

- 250 g hrudkovitého tvarohu

- 250 g jemného tvarohu

- 2 balíčky vanilkového cukru

- 3 lyžice práškového cukru

- kôru z jedného biocitróna

Postup:

1. Všetky suroviny na cesto pri izbovej teplote ručne vypracujte na hladké nelepivé cesto. Vložte ho do misy a prikryte aspoň na hodinu potravinárskou fóliou, aby nakyslo.

2. Medzitým pripravte tvarohovú plnku. Všetky suroviny dobre vymiešajte a kým cesto kysne, nechajte plnku odležať v chladničke, aby sa všetky chute prepojili.

3. Keď je cesto krásne vykysnuté, rozvaľkajte ho na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 centimeter. Použite okrúhly vykrajovač na šišky, prípadne pohár s vhodným priemerom. Takto pripravené šišky nechajte ešte aspoň 10 minút podkysnúť.

4. V panvici so širším dnom zohrejte olej na teplotu aspoň 170 °C. Šišky vyprážajte z oboch strán asi tri až štyri minúty, uvidíte, ako rýchlo začnú chytať objem a farbu.

5. Hotové šišky vyberte na papierovú utierku, aby ste ich zbavili prebytočného oleja z vyprážania, a nechajte vychladnúť. Rovnomernému chladeniu pomôže, ak ich preložíte na mriežku z rúry.

6. Každú vychladnutú šišku zboku jemne rozrežte a malou lyžičkou vložte plnku. Nakoniec poprášte práškovým cukrom.

Autor: © Nový Čas Víkend, kk

Vyberáme pre Vás niečo viac

Súvisiace