Nová štúdia z University of Bristol začala prednedávnom spájať tieto “zdravé“ potraviny so zvýšeným rizikom vzniku rakoviny v hornom aerodigestívnom trakte. Patrí sem adenokarcinóm úst, hrdla a rakovina pažeráka. Nutričná terapeutka Lauren Johnson Reynolds pre Sun Health povedala, akým piatim údajne zdravým maškrtám sa vyhýba ona, a čo by si namiesto toho radšej zvolila.
1. Športové nápoje
Mnohé obľúbené značky športových nápojov sú známe svojim obsahom elektrolytov, ktoré pomáhajú rehydratovať telo po tom, ako ste sa počas cvičenia dehydrovali. ,,Aj keď obsahujú nejaké elektrolyty, tieto nápoje sú často naplnené množstvom cukru a umelých sladidiel," hovorí Lauren. Pravidelná konzumácia vysoko sladených nápojov môže zvýšiť dlhodobé riziko obezity a cukrovky druhého typu. Cukor je tiež jednou z hlavných príčin zubného kazu.
Podľa odborníčky ich radšej nahraďte mierne osolenou vodou, ktorá naozaj dokáže potrebné minerály doplniť lepšie.