Pre niektorých je zdravé stravovanie skôr stresujúcou záležitosťou. Propagácia bioproduktov a biopotravín vyvoláva veľa pochybností a sporov. Najmä v tom, či sú skutočne najzdravšie a či iba potraviny, ktoré bežne konzumujeme, sú naozaj škodlivé.
3. V mäse nie je rozdiel
- práve pri mäsových výrobkoch je viditeľný obrovský rozdiel
- je to, ako keď si dáte pečené kura, ktoré chovala vaša babička na dvore
- zvieratá v takýchto chovoch majú väčšie pohodlie, väčší výbeh
- zároveň nedostávajú umelé krmivá, ktoré často obsahujú rastové hormóny
4. Značku bio môže mať každý
- nie je to pravda, keďže biopotraviny podliehajú extra prísnym, a najmä pravidelným kontrolám
- ak si chce teda výrobca na obal uviesť znak bio, musí jeho tovar spĺňať mnoho kritérií
- v prípade, že si dáte do košíka biojablká, môžete si byť istí ich ekologickým pestovaním
5. Chutia rovnako ako obyčajné
- biopotraviny obsahujú menej vody ako obyčajné
- preto je ich chuť výraznejšia a viac vynikne
- rovnako chutia sezónne potraviny
- paradajka dopestovaná pod slnkom chutí inak ako tá zo skleníka