Prekvapenie pod obrúskom
Sympatická blondínka vraví, že práca ju dokonale naplňovala a navyše mala na jej skĺbenie spolu s rodinou skvelé zázemie. „Mala som šťastie aj na manžela, lebo bez jeho ochoty a pomoci by som túto prácu a výchovu našich detí určite nezvládla.“ Na prvý deň v hoteli si pamätá do detailov.
„Bola to sobota 30. júna 1973. Po skončení Strednej hotelovej školy v Smokovci nám dva dni pred ukončením oznámili, kam pôjdeme pracovať. Mňa pridelili do Grandhotela Praha. Vedela som, že je jeden taký luxusný hotel v Lomnici a to bolo všetko,“ spomína s úsmevom.
Pozrite si historické fotografie z Grandhotela Praha v GALÉRII TU.
Na mieste, ktoré dýcha eleganciou, nikdy predtým nebola, zakrátko sa však zorientovala a čašníci ju hneď zapojili do práce. „Z reštaurácie práve odchádzala skupina hostí a ja som mala po nich dať všetko do poriadku. Rámujem zo stolov a pod jedným obrúskom koruna, pod druhým tiež a na ďalšom stole dokonca dve aj tri. Najprv som zneistela. Až keď som pochopila, že to je prepitné, tak som sa veľmi potešila, do akého dobrého hotela som prišla,“ smeje sa ešte aj dnes.
O jej prvých hosťoch, na ktorých nikdy nezabudne, si prečítajte na ďalšej strane.