Z hľadiska poškodenia zdravia podľa neho neexistuje rozdiel v konzumácii vína, piva či destilátov. "Rozdiel medzi týmito typmi alkoholu nie je absolútne žiadny. Každý má nejaký objem samotného alkoholu ako chemickej látky," vysvetlil.
Upozornil, že akákoľvek konzumácia alkoholu je rizikovým správaním, ktoré vedie k ďalším zmenám. "Najčastejšie k zmene v dávke alkoholu, pretože tolerancia na alkohol výrazne narastá, a teda z jedného piva môžu byť dve alebo z jednej dávky alkoholu dve dávky alkoholu a v priebehu roka alebo niekoľkých rokov ten konzum alkoholu prináša ďalšie komplikácie," ozrejmil.
Už prvá dávka alkoholu podľa odborníka ovplyvňuje telesné a psychické funkcie tela. "Či je to porucha koordinácie, porucha výslovnosti, menia sa metabolické funkcie," priblížil. Dodal, že chronický pravidelný konzum vysokých dávok alkoholu spôsobuje závažné ochorenia, ako napríklad onkologické ochorenia.