Roláda z krkovičky a šunky
3 porcie/ Príprava 35 minút /pečenie 20 minút
Budeme potrebovať:
- 2 väčšie plátky krkovičky
- 100 g kvalitnej šunky
- 125 g nivy
- olej
- majonézu
- čerstvú zeleninu (paprika, reďkovka, paradajka, mladá cibuľka)
- soľ
- mleté biele korenie
- žemle
- niť
Postup:
Mäso umyte a osušte. Okraje plátkov mäsa preložte asi 1 cm cez seba a rozklepte, aby sa spojili. Osoľte, okoreňte a rozložte šunku a plátky nivy. Stočte do rolády a previažte niťou, aby dobre držala tvar. Roládu najskôr prudko opečte na oleji zo všetkých strán a potom ju dopekajte 20 minút prikrytú v rúre pri 180 °C. Po upečení dajte roládu vychladnúť. Stiahnite niť a pokrájajte ju na šikmé plátky. Žemle rozkrojte, spodné časti natrite majonézou, položte na ne plátky rolády a ozdobte nakrájanou zeleninou. Zakryte ich a môžete podávať.