Reklama

Krúpová polievka s údeným mäsom: Nebíčko v ústach! Pripravíte ju jednoducho

Krúpová polievka s údeným mäsom: Nebíčko v ústach! Pripravíte ju jednoducho

Zdroj: Dobré jedlo

Reklama

Máte radi sýte a kalorické jedlá? Pripravte si mrežovník na slano v kombinácii so zabíjačkovými dobrotami alebo krúpovú polievku s údeným mäsom.

Krúpová polievka s údeným mäsom

5 porcií/Príprava 25 minút/Varenie 120 minút

Potrebujeme:

- 250 g stredných jačmenných krúp

- 250 g malej bielej fazule

- 2 cibule

- pol lyžice celej rasce

- 4 strúčiky cesnaku

- 1 bobkový list

- 500 g údeného mäsa (krkovička, plece, stehno)

- sušený kôpor

- bravčovú masť a hladkú múka na zásmažku

- 3-4 mrkvy

- 1-2 petržleny

- cukor, soľ, mleté čierne korenie

- kyslú smotanu

Postup:

Krúpy a fazuľu nechajte cez noc namočené v osolenej vode. Na druhý deň osmažte v hrnci na masti očistenú cibuľu nakrájanú nadrobno s rascou, pridajte prelisovaný cesnak, bobkový list a údené mäso. Zalejte studenou vodou, priveďte do varu a varte 1-2 hodiny do zmäknutia mäsa. Údené vyberte z hrnca, vsypte doň prepláchnutú fazuľu s krúpami a uvarte do mäkka. Z masti a múky urobte zásmažku. Pomaly do nej vmiešajte časť tekutiny z polievky a nakoniec zásmažku dajte späť do hrnca k fazuli a krúpam. Povarte niekoľko minút, na záver vhoďte do polievky očistenú postrúhanú mrkvu a petržlen. Nechajte polievku prevrieť, dochuťte ju soľou, korením, prípadne cukrom. Podávajte s údeným mäsom, chlebom, alebo s kyslou smotanou.

Autor: © Nový Čas Víkend, Dobré jedlo

Súvisiace