Cícer je najľahšie stráviteľná strukovina. Mnohí ho dokonca nazývajú klenotom. Obsahuje veľa živín, ktoré obohacujú naše telo a varením sa nestrácajú. Máte ho vo svojom jedálničku?
Cícerovo-tekvicová polievka
Otvoriť galériu
Cícerovo-tekvicová polievka
Zdroj: dobré jedlo
- 4 porcie/ príprava 30 min / varenie 20 min
Potrebujeme:
- 1 menšiu oranžovú tekvicu
- 1 šálku uvareného cícera
- 1-2 strúčiky cesnaku
- 1,2 l mäsového vývaru
- štipku muškátového orieška
- 150 ml kyslej smotany
- 100 ml sladkej smotany
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
Na ozdobenie:
- cesnakové krutóny
- opečený cícer
- bazalku
Postup:
- Na oleji opečte očistenú tekvicu pokrájanú nadrobno. Pridajte vopred uvarený cícer, očistený a prelisovaný cesnak a aspoň 5 minút opekajte za občasného premiešania. Zalejte vývarom a varte, kým tekvica
- celkom nezmäkne. Uvarenú tekvicu s cícerom ochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom. Ponorným mixérom masu dohladka rozmixujte, a ak je príliš hustá, prilejte ešte trochu vývaru alebo vody. Do polievky vmiešajte kyslú a sladkú smotanu. Podávajte s opečenými cesnakovými krutónmi a opečeným cícerom. Ozdobte bazalkou.