Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Dve tváre cíceru: Ako polievka aj hlavné jedlo! S týmito receptami určite zabodujete

Dve tváre cíceru: Ako polievka aj hlavné jedlo! S týmito receptami určite zabodujete

Zdroj: dobré jedlo

Reklama

Cícer je najľahšie stráviteľná strukovina. Mnohí ho dokonca nazývajú klenotom. Obsahuje veľa živín, ktoré obohacujú naše telo a varením sa nestrácajú. Máte ho vo svojom jedálničku?


Karí s kokosovým mliekom a cícerom

4 porcie príprava/ 25 min/ varenie 45 min
Potrebujeme:

  • 2 lyžičky korenia garam masala
  • 1 lyžičku rímskej rasce
  • 1 lyžičku sušeného zázvoru
  • 4 zelené kardamómové tobolky
  • 1 lyžicu masla
  • 1 malú žltú cibuľu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžicu čerstvého strúhaného zázvoru
  • pol konzervy drvených paradajok
  • pol konzervy sterilizovaného cícera
  • 1 plechovku kokosového mlieka
  • 1 malý karfiol
  • 5 šálok baby špenátu
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • soľ
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dlhovekosť/ recept/ potraviny a tipy
    Zdroj: NČ/ inv

    Postup:

    • V malej miske zmiešajte korenie garam masala s rímskou rascou a mletým zázvorom. V mažiari podrvte kardamóm a pridajte ho k ostatnému koreniu. V hrnci rozohrejte maslo a na miernom ohni na ňom opečte očistenú cibuľu nakrájanú nadrobno. Cesnaky očistite, prelisujte, spolu s nastrúhaným čerstvým zázvorom pridajte k cibuli a opekajte ďalšie 2 minúty. Prisypte zmes korenia, zamiešajte, pridajte paradajky aj cícer a povarte asi 2 minúty. Hrniec dajte preč z ohňa a primiešajte kokosové mlieko. Hrniec vráťte na sporák, uveďte do varu, znížte teplotu a pridajte karfiol rozobratý na ružičky. Varte asi 30 minút. Do hrnca pridajte špenátové listy a citrónovú šťavu. Už nevarte. Podľa potreby osoľte a okoreňte. Podávajte s ryžou.

    Vyberáme pre Vás niečo viac

    Súvisiace