Cícer je najľahšie stráviteľná strukovina. Mnohí ho dokonca nazývajú klenotom. Obsahuje veľa živín, ktoré obohacujú naše telo a varením sa nestrácajú. Máte ho vo svojom jedálničku?
Karí s kokosovým mliekom a cícerom
Otvoriť galériu
Karí s kokosovým mliekom a cícerom
Zdroj: dobré jedlo
4 porcie príprava/ 25 min/ varenie 45 min
Potrebujeme:
- 2 lyžičky korenia garam masala
- 1 lyžičku rímskej rasce
- 1 lyžičku sušeného zázvoru
- 4 zelené kardamómové tobolky
- 1 lyžicu masla
- 1 malú žltú cibuľu
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžicu čerstvého strúhaného zázvoru
- pol konzervy drvených paradajok
- pol konzervy sterilizovaného cícera
- 1 plechovku kokosového mlieka
- 1 malý karfiol
- 5 šálok baby špenátu
- 3 lyžice citrónovej šťavy
- soľ
Postup:
- V malej miske zmiešajte korenie garam masala s rímskou rascou a mletým zázvorom. V mažiari podrvte kardamóm a pridajte ho k ostatnému koreniu. V hrnci rozohrejte maslo a na miernom ohni na ňom opečte očistenú cibuľu nakrájanú nadrobno. Cesnaky očistite, prelisujte, spolu s nastrúhaným čerstvým zázvorom pridajte k cibuli a opekajte ďalšie 2 minúty. Prisypte zmes korenia, zamiešajte, pridajte paradajky aj cícer a povarte asi 2 minúty. Hrniec dajte preč z ohňa a primiešajte kokosové mlieko. Hrniec vráťte na sporák, uveďte do varu, znížte teplotu a pridajte karfiol rozobratý na ružičky. Varte asi 30 minút. Do hrnca pridajte špenátové listy a citrónovú šťavu. Už nevarte. Podľa potreby osoľte a okoreňte. Podávajte s ryžou.