Poznáte niekoho podobného ako je Ján? Dajte nám o ňom vedieť na tip@novycas.sk alebo whatsapp 0918 620 001!
Ján vyrastal na hospodárskom dvore a k namáhavej práci, ktorá zahŕňala aj starostlivosť o zvieratá, pričuchol už v puberte. „Pochádzam z ôsmich detí. Na rozdiel od tých dnešných, ja a moji súrodenci sme vo veku 14 či 15 rokov pracovali na dvore, poli či v maštali. Stále bolo čo robiť, obrábať. Ja osobne som sa od roboty nikdy neodťahoval, práve naopak, bol som vďačný, že ju mám a tiež, že sme žili v dostatku,“ hovorí dobre naladený pomocný kuchár.
Domáca kuchyňa
Potom, ako sa vyučil, pracoval roky v automobilovom a stavebnom priemysle. Vystriedal viacero pozícií a istú dobu robil aj v Rusku. V roku 1999 spolu so synom otvorili v mestskej časti Košice-Juh bistro, ktoré neskôr rozšírili o murovanú dvojpodlažnú budovu, kde má Ján mladší svoju kanceláriu. V bistre sa špecializujú na jedlá z domácej kuchyne.
Aj pani Mária vypomáha v kuchyni po 80-tke, pozrite si vo videu: