Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Vladimír, ktorý dobodal a upálil svoju družku v dome, spoznal svoj trest! Takto rozhodol súd

Na Mestskom súde v Košiciach v stredu (21. februára) popoludní pokračovalo hlavné pojednávanie s Vladimírom S. (63) z obce Ptrukša (okr. Michalovce), ktorý čelil obžalobe z obzvlášť závažného zločinu vraždy, ktorý mal spáchať voči svojej družke Kataríne K. (48), pôvodom z Ukrajiny a ktorý sa mal odohrať ešte 6. mája minulého roku. 

Znalec z odboru psychiatrie sa vyjadril, že Vladimír netrpí duševnou poruchou ani chorobou a že predtým, ako ku skutku došlo, absolvoval raz psychiatrické vyšetrenie, a to z dôvodu, že veľmi zle znášal fakt, že mali s Katarínou nezhody a tá mu pravidelne hrozila rozchodom. Od svojho psychiatra mal Vladimír predpísané lieky - antidepresíva, ktoré pravidelne užíval. Vplyv na spáchaný skutok však podľa znalca nemali. Obžalovaný bol v čase spáchania skutku schopný rozpoznať protiprávnosť svojho konania. Psychiater tiež vylúčil, že by bol pobyt obžalovaného na slobode pre spoločnosť nebezpečným. Taktiež potvrdil, že obžalovaný mal v minulosti problém s alkoholom a pri vyšetrení priznal, že keď si vypil, mal agresívne prejavy voči iným.

Obžalovaný aj poškodení sa k vyjadreniam znalcov vyjadriť odmietli. Vladimír v záverečnej reči vyjadril ľútosť nad tým, čo spáchal. “Veľmi ľutujem, čo som spravil,” povedal. Prokurátor Krajskej prokuratúry Košice ako aj obhajca obžalovaného sa zhodli na treste v dolnej hranici trestnej sadzby, a to aj vzhľadom k tomu, že neboli prítomné priťažujúce okolnosti a obžalovaný nebol v minulosti súdne trestaný. Poškodení, dcéra a syn zosnulej, si na druhom pojednávaní uplatnili nárok na nemajetkovú ujmu, obaja v rovnakej výške 17 500 eur. 

Senát súdu si na pondelkovom hlavnom pojednávaní vzal čas na rozmyslenie a rozsudok o vine a treste, ako aj o nároku na nemajetkovú ujmu vyniesol v stredu 21. februára 2024. Vladimír bol uznaný z vraždy a poškodzovania cudzej veci a dostal súhrnný trest 20 rokov v tretej nápravnovýchovnej skupine. Súd tiež priznal nemajetkovú ujmu, syn a dcéra zavraždenej Kataríny dostanú zhodne po 17 500 eur a odsúdený je tiež povinný zaplatiť synovi Kataríny náklady spojené s pohrebom. Prokurátor a obhajca sa k prípadnému podaniu odvolania odmietli vyjadriť. Môžu tak učiniť v zákonnej, pätnásťdňovej lehote.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Prezident USA Joe Biden
Prišiel čas UKONČIŤ vojnu v Gaze, vyhlásil Biden: Do Izraela má namierené šéf americkej diplomacie
Lídri EÚ počas summitu EÚ v Bruseli.
Lídri vyzývajú Európsku komisiu na zmeny v nelegálnej migrácii: Žiadajú NALIEHAVÉ návrhy
Female scientist working in the CDC laboratory.
Vedcom sa podarilo čosi nevídané: Podarí sa oživiť dávno vyhynutý druh? Vo veci nastal kľúčový posun
Národná galéria v Londýne.
Útoky klimatických aktivistov pokračujú: Národná galéria v Londýne koná, s týmto sa tam už nedostanete
Na snímke ukrajinská špecialistka na odmínovanie Naďa Kudrjavcevová, ktorá pracuje pre Švajčiarsku nadáciu pre odmínovanie počas konferencie o odmínovaní Ukrajiny vo štvrtok 17. októbra 2024 v Lausanne vo Švajčiarsku.
Ukrajina sa stala najviac zamínovanou krajinou na svete: Desivé prognózy! Pomôcť chcú DESIATKY štátov
Chudnutie (ilustračná fotografia).
Prekvapivé zistenia vedcov: Lieky na chudnutie môžu pomôcť aj pri ďalšom probléme! Má to ale háčik
Útočník z aš-Šabábu sa odpálil v hlavnom meste Somálska.
Okamihy hrôzy v Somálsku! Útočník sa ODPÁLIL v hlavnom meste: Zomierali nevinní
Vodca palestínskeho radikálneho hnutia Hamas Jahjá Sinwár.
Svet reaguje na smrť vodcu Hamasu: Západní lídri na ňom nenechali nitku suchú! Bol vrah a terorista, tvrdia
(ilustračné foto)
Na Ukrajinu pôjdu nové kamikadze drony: Dokážu lietať vo dne i v noci! To nie je všetko
Vo veku 31 rokov zomrel britský spevák Liam Payne.
Foto
Hrozné, čo mali nájsť v hotelovej izbe Liama Payna († 31): Polícia hovorí o DEZOLÁTNOM stave
(ilustračné foto)
V Iraku zhabali obrovské množstvo tabletiek captagonu: Neuveriteľné, v čom ich pašovali
Obvinená učiteľka výtvarnej výchovy Jennifer Massey.
Obrovský šok! Polícia prichytila ženu s maloletým chlapcom: Preboha, veď je to jej žiak...