Prečo ste sa rozhodli prijať ponuku do šou Na nože? Váhali ste dlho?
Ako som už veľakrát spomenul pred natáčaním prvej série Na nože, do šou som sa rozhodol ísť kvôli príležitosti nadobudnúť novú skúsenosť a pomôcť gastru. Okrem toho mám rád výzvy a som toho názoru, že ten, kto má aspoň o niečo viac skúseností a vedomostí, by ich mal posunúť ďalej. Som rád, že môžem podať pomocnú ruku reštauráciám, ktoré na tom veľakrát nie sú dobre a chytajú sa aj slamky.
Museli ste sa dlho zžívať s kamerou? Či to išlo samo od seba?
Už od začiatku som kamery v podstate nevnímal, takže išlo to samo od seba. Skôr som dlhšie bojoval s „moderovaním“, ktorému sa v rámci jednotlivých epizód nedá vyhnúť, no dnes sa už cítim úplne prirodzene. V rámci natáčania v podstate fungujem v mojom najprirodzenejšom prostredí - kuchyni, kde sa cítim ako ryba vo vode.
Čo vás zatiaľ najviac prekvapilo, či už negatívne alebo pozitívne v podnikoch, ktoré ste v rámci šou navštívili?
Ak sa rozhodol ma niekto osloviť a prizvať do svojej reštaurácie, veľa pozitívneho som neočakával a ani toho veľa nebolo. Väčšinou ma však milo prekvapili dobré kolektívy ľudí, ktoré boli často rodinného typu. Ľudia spolu nejaký čas varili a mali medzi sebou väzby skôr ako rodina, nie ako kamaráti. A negatívne? Klasika. Neporiadok, zle uskladnené potraviny, používanie polotovarov pri varení, zle nastavené pracovné postupy, nedostatočne kvalifikovaný personál a mnoho ďalšieho.