Budúci rok bude mať šesť šťastných a pravdepodobne mimoriadne bohatých turistov možnosť vznášať sa balónom vo výške 30 kilometrov nad zemským povrchom. Michelinský šéfkuchár Rasmus Munk (32) z reštaurácie Alchemist v Kodani oznámil, že turistom ponúkne možnosť stolovania na okraji vesmíru. Počas šesťhodinového zážitku budú každému stravníkovi podávané jedlá „inšpirované vesmírnym výskumom“.
„Týmto zážitkom chcem poukázať na jedlo ako na spoločný prvok našej ľudskej existencie. Bude skutočne zmysluplné podávať ho pri pohľade na zakrivenie Zeme,“ uviedol Munk. Tento výnimočný kulinársky zážitok sa uskutoční na palube lode Spaceship Neptune.
Úchvatné nebeské divadlo: Astrofotograf ho zachytil v pohybe!
Napriek svojmu názvu toto plavidlo v skutočnosti nie je vesmírnou loďou, ale tlakovou kapsulou zavesenou pod obrovským vodíkovým balónom. Vzhľadom na to, že balón je pomerne malý, nie je jasné, či sa jedlo bude skutočne pripravovať v ňom, alebo sa tam bude len podávať. Balón má vzlietnuť z Floridy rýchlosťou 19 km/h. Počas letu sa nedostane do mikrogravitácie, takže hostia ani jedlo nebudú v beztiažovom stave.