Poznáte reštauráciu, kde majú lacnejšie menu?
Napíšte na: tip@novycas.sk
Tenis Centrum, Tatranská Lomnica: od 5 €
Obedové menu podávajú aj v Tatranskej Lomnici, v Tenis Centre ho dokonca majú sedem dní v týždni od 11.30 do 14.00 hod. Pre verejnosť stojí 6,90 eura a pre dôchodcov a zmluvných partnerov dokonca 5 eur. Okrem domácich tam chodí aj veľa turistov. „Denne vydáme do 150 porcií. Vždy je na výber z dvoch polievok a minimálne z troch chodov. Tiež je k dispozícii niekoľko druhov šalátov a prípadne aj kompót,“ prezradil majiteľ Peter Simčák (60).
Menu
- Čiernohorský rezeň so syrom a varené zemiaky, vývar alebo kapustová polievka
- Cestoviny so syrovou omáčkou a s kuracím mäsom, vývar alebo kapustová polievka
Trnavský dvor, Trnava: od 6,50 €
„V reštaurácii máme menu za 6,50 eura. Spolupracujeme so slovenskými dodávateľmi, na ktorých sa môžeme vždy spoľahnúť. Ako kuchár pracujem od skorého rána, aby som pripravil všetko načas. Máme aj rozvoz jedál, o čo je veľký záujem aj preto, že menu má skvelú cenu. Majiteľ nemá priestory v prenájme, ale vlastní ich, a preto je u nás menu za bezkonkurenčnú cenu,“ povedal kuchár Lukáš (42).
Menu
- Šošovicová polievka s párkom
- Marinovaná krkovička na čiernom pive so slaninkou, s cibuľkou, pečené zemiaky, ryža, výhonky: 6,50 €
- Zeleninový šalát s pečeným toastom, marinované vyprážané šampiňóny: 6,50 €
Top Bistro, Prešov: od 5,50 €
Prevádzkar Jaroslav Just (39) odhalil, že majú týždennú ponuku, ktorá obsahuje 5 základných jedál a k nim je pridružená stála denná ponuka. „Väčšina z dennej ponuky stojí 5,50 eura. Niektoré jedlá sú drahšie, idú za 6 eur. Cena zahŕňa polievku, hlavné jedlo a neobmedzené množstvo nealko čapovaných nápojov. Snažíme sa ponúkať pestrý jedálniček. Sú v ňom klasické slovenské jedlá, fit šaláty či street food. Nízku cenu sa nám darí udržiavať vďaka tomu, že máme vlastných dodávateľov surovín, predovšetkým mäsiara. Avšak najmä preto, lebo sme sa v záujme podávania kvalitných čerstvých jedál, medzi ktorými nie sú polotovary, vzdali časti svojej marže,“ pripustil prevádzkar. Kuchár Pavol Baňas (47) ho doplnil: „V gastronómii pracujem 25 rokov. Používame čerstvé domáce suroviny.“
Menu
- Polievka zo sladkých zemiakov a z tureckej šošovice na masle a so smotanou rastlinného pôvodu
- Cordon Bleu - kuracie mäso, pražská šunka, čedar, zemiaková kaša a domáca tatárka
- Neobmedzený nápoj
Ďalšie tipy na druhej strane →