Slovensko sa prvýkrát zaradilo medzi top desať krajín, ktoré postupujú do finále svetovej kuchárskej súťaže Bocuse d’Or. Stalo sa tak počas európskeho kola v nórskom Trondheime. Náš tím v zložení Marek Minarič, Márk Janák a Peter Vajgel získal postupové 9. miesto.
Súťažiaci Marek Minarič priznal, že pri vyhlasovaní výsledkov dobre nerozumeli, či vyhlásili našu krajinu. „Až keď sme počuli krik našich fanúšikov, došlo nám, že postupujeme. Bol to neopísateľný pocit,“ hovorí Minarič. Kvôli príprave na súťaž bol dobrovoľne nezamestnaný.
„Naposledy som pracoval v Kodani v Marv & Ben. Náročné tréningy trvali 2,5 mesiaca od pondelka do piatka,“ uviedol Minarič. „Každý raz sme to jedli, a tak sme to vedeli vyladiť. Keby sme to neochutnali, je to, ako keby sa maliar nepozrel na dielo, ktoré namaľoval,“ uzatvára úspešný kuchár. Na stupni víťazov stáli tento rok opäť škandinávske krajiny - prví skončili Dáni, druhí Švédi a tretí boli domáci Nóri.