V Nórsku súťažilo 20 európskych krajín a 10 tímov získalo miestenku na svetové finálové kolo do Lyonu v roku 2025. Všetci absolvovali náročný 5-hodinový maratón varenia, počas ktorého pripravovali dve jedlá. Prvou témou bolo mäso zo soba a druhou témou bola ryba, treska skrei, čo sú suroviny typické pre severské krajiny.
Súčasný prezident Bocuse d’Or Slovensko Peter Duranský pripomenul, že pred dvomi rokmi v Budapešti nám postup do finále unikol o pár bodov. „Na jednej strane sme boli sklamaní, ale na druhej to bol obrovský impulz, ktorý nás naštartoval ešte viac,“ uviedol Duranský.
„Ako jediná krajina spomedzi prvej desiatky nemáme reštauráciu zaradenú do známeho bedekra Michelin. Aj to svedčí o kvalite našich kuchárov,“ dokresľuje kontext nášho úspechu Duranský.