Šéfkuchár Dalibor Navrátil nedávno v Teleráne pripravoval fantastické jarné menu, ktoré je hotové za chvíľu a chutí ako zo špičkovej reštaurácie. Ako polievka sa podáva hráškový krém s kyslou smotanou, bylinkami a čedarovými čipsami, hlavný chod je fricassee z králika s čerstvými bylinkami a slaninkou, slaná kaša z bulguru s bryndzou a pesto z medvedieho cesnaku, para orechov a datlí.
Zdá sa vám to zložité? Ale kdeže! Zapojte do varenia celú rodinu a budete mať aj spoločný zážitok! Pri príprave vám významne pomôže aj kuchynský robot Sencor Paul 3, ktorý spolu s ďalšími modelmi rady Paul.
Paul 3 nájdete aj na planeo.sk v kategórii Kuchynské roboty
Spraví za vás všetky činnosti, ktoré musíte vykonávať ručne, či už to je krájanie, strúhanie, miesenie, šľahanie, mletie. Vďaka svojmu planetárnemu systému miešania, pri ktorom hnetač rotuje okolo svojej osi ale zároveň aj pozdĺž celej nádoby, suroviny dokonale premieša aj po obvode misy a cesto bude perfektne vypracované, krémy hladké a bez hrudiek. Takto dokáže Paul 3 bez problémov naraz vymiesiť 1,5 kila múky aj s ingredienciami alebo sneh z 8 vajec.
Pripraví vám aj krémovú polievku či smoothie, vyformuje cukrovinky a dokonca aj naplní klobásky. Jeho ďalšími silnými stránkami sú:
• Extrémne výkonný motor
• Robustné celokovové telo
• Bohaté príslušenstvo
• 60-dňová garancia vrátenia peňazí
• 10 rokov exkluzívna záruka na motor
Suroviny na hráškový krém s kyslou smotanou a čerstvými bylinkami, čedarové čipsy.
Suroviny pre 4 - 6 osôb
• 40 g masla
• 3 cl panenský olivový olej
• 1 stredne veľká cibuľa
• 1 liter kuracieho alebo zeleninového vývaru
• 2 dcl 31% smotany
• 600 g vylúpaného hrášku
• 100 g mrazeného špenátu
• 1 väčší zemiak
• soľ, čierne mleté korenie podľa chuti
• 100 g 16% kyslej smotany
• 100 g plátkového čedaru
• vetvička pažítky, kôpru, bazalky
Suroviny na fricassee z králika s čerstvými bylinkami a vidieckou slaninou, slaná kaša z bulguru s bryndzou, pesto z medvedieho cesnaku, para orechy, datle.
Suroviny pre 4 osoby
• 1 ks čerstvý králik
• 150 g vidiecka slanina
• 1 veľká cibuľa
• 100 g masla
• vetvička tymiánu, rozmarínu, šalvie
• 3 dcl suchého bieleho vína
• soľ, korenie, podľa chuti
• štipka cukru
• 2 dcl vody
Postup aj s kuchárskymi vychytávkami šéfkuchára Dalibora Navrátila nájdete v tomto archíve Telerána. Môžete sa pozrieť aj na ďalšie kuchynské roboty Sencor, s ktorými vykúzlite podobné kulinárske umenie.