Alesia Cooper kúpila niekoľko kuracích pŕs zo známeho obchodného reťazca, aby ich pripravila pre svoje deti. Kuracie mäso jednoducho umývala, keď sa jej začalo rozpadávať v rukách. Svoju skúsenosť zverejnila na Facebooku, pričom ju opísala ako "falošné mäso" a tvrdila, že odvtedy kuracie mäso neurobila.
Tento jav sa v skutočnosti nazýva "špagetové mäso" alebo v tomto prípade "špagetové kurča" a vyskytuje sa u malého percenta chovanej hydiny. Špagetové mäso" je v skutočnosti výsledkom šľachtenia, ktoré vedie k tomu, že kurčatá s veľkými prsiami rastú rýchlejšie. Informoval o tom portál Lad Bible.
Keď kurčatá narastú do abnormálnej veľkosti za taký krátky čas, tkanivá, ktoré tvoria ich svaly, nedostávajú dostatok kyslíka. To spôsobuje, že sa vlákna oddeľujú a pripomínajú špagety. Napriek tomu, že to môže vyzerať divne a nechutne, ide o bezpečné mäso na jedenie, aj keď oveľa viac žuvacie.
Šéfkuchár Martin Novák komentuje jedlo, ktoré dostal v nemocnici.
Keď sa kurčatá pestujú na mäso, nazývajú sa brojlerové kurčatá. Podľa Národnej rady pre kurčatá sa v súčasnosti pestujú dvakrát rýchlejšie ako pred 50 rokmi.
Podľa denníka Wall Street Journal sa v roku 2019 zistilo, že štyri až päť percent vzoriek prsného mäsa je "špagetové mäso". Dr. Massimiliano Petracci, profesor poľnohospodárstva a potravinárstva na Bolonskej univerzite, vysvetlil pre WSJ: "Existuje dôkaz, že tieto abnormality sú spojené s rýchlo rastúcimi vtákmi."