"Bylinky, ale aj klíčky možno pridať do jedál, napríklad šalátov a jarných polievok. Bylinky sú zdrojom veľkého množstva minerálov a vitamínov, ktoré organizmu chýbajú práve v jarných mesiacoch. Počas teplejších dní sa odporúča viac času tráviť vonku na slnku, aby si organizmus syntetizoval vitamín D," priblížila.
Odborníci z Úradu verejného zdravotníctva SR odporučili aj medvedí cesnak. "Obsahuje veľa dôležitých látok a vitamínov. Je chutnou doplnkovou prevenciou pred chrípkou a prechladnutím," ozrejmili. Mladé listy medvedieho cesnaku možno podľa nich použiť do šalátov, polievok, nátierok, na prípravu prívarkov či pesta.
Hamade zároveň apelovala na vhodný pitný režim. "Ideálne je piť obyčajnú vodu, nesladenú a neperlivú. Vhodné sú minerálne vody s obsahom horčíka. Pitnú vodu možno striedať s nesladenými ovocnými alebo bylinkovými čajmi," dodala.