Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Chutné recepty: V hlavnej úlohe ryba! Všetko, čo k plnému žalúdku potrebujete, ponúkne špajza

Chutné recepty: V hlavnej úlohe ryba! Všetko, čo k plnému žalúdku potrebujete, ponúkne špajza

Zdroj: lidl

Reklama

Po sviatkoch vám dobre padnú ľahšie jedlá. Ich základ máte v špajze vždy. Hľadajte, vymýšľajte a čarujte.

Tuniakový wrap

Na 4 porcie budeme potrebovať:

  • 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
  • 1 biocitrón
  • 250 g zeleného šalátu (rukola, poľný šalát)
  • 6 vetvičiek majoránu
  • 2 mrkvy
  • 200 g smotanového syra s bylinkami
  • mletá červená paprika
  • 4 tortilly (pšeničné placky)
  • soľ, mleté čierne korenie

Príprava: 20 minút

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
 
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected

    Postup:

    Tuniaka zlejte, nechajte odkvapkať a vidličkou natrhajte. Citrón umyte pod tečúcou vodou, osušte, polovičku kôry nastrúhajte a odšťavte. Šalát opláchnite a vytraste z neho vodu, rovnako majorán. Zo 4 vetvičiek potrhajte lístky a nasekajte najemno. Mrkvu ošúpte a nastrúhajte. Zmiešajte smotanový syr, mrkvu, nasekaný majorán, citrónovú kôru aj šťavu. Dochuťte soľou, korením a paprikou. Opatrne zamiešajte aj tuniaka.

    Tortilly krátko ohrejte. Na každú poukladajte trocha šalátu a potrite tuniakovou nátierkou. Konce protiľahlých strán jemne ohnite dovnútra a tortillu pevne stočte. Zabaľte do potravinovej fólie alebo alobalu a dajte do chladničky. Pred podávaním vyberte z fólie, prerežte šikmým rezom a posypte čerstvým majoránom.

    Vyberáme pre Vás niečo viac

    Súvisiace