Tuniakový wrap
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
- 1 biocitrón
- 250 g zeleného šalátu (rukola, poľný šalát)
- 6 vetvičiek majoránu
- 2 mrkvy
- 200 g smotanového syra s bylinkami
- mletá červená paprika
- 4 tortilly (pšeničné placky)
- soľ, mleté čierne korenie
Príprava: 20 minút
Postup:
Tuniaka zlejte, nechajte odkvapkať a vidličkou natrhajte. Citrón umyte pod tečúcou vodou, osušte, polovičku kôry nastrúhajte a odšťavte. Šalát opláchnite a vytraste z neho vodu, rovnako majorán. Zo 4 vetvičiek potrhajte lístky a nasekajte najemno. Mrkvu ošúpte a nastrúhajte. Zmiešajte smotanový syr, mrkvu, nasekaný majorán, citrónovú kôru aj šťavu. Dochuťte soľou, korením a paprikou. Opatrne zamiešajte aj tuniaka.
Tortilly krátko ohrejte. Na každú poukladajte trocha šalátu a potrite tuniakovou nátierkou. Konce protiľahlých strán jemne ohnite dovnútra a tortillu pevne stočte. Zabaľte do potravinovej fólie alebo alobalu a dajte do chladničky. Pred podávaním vyberte z fólie, prerežte šikmým rezom a posypte čerstvým majoránom.