Losos s ružičkovým kelom a plnenými zemiakmi
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 1 šalotka
- 1 strúčik cesnaku
- 3 vetvičky petržlenovej vňate, pol zväzku pažítky
- 800 g malých zemiakov
- 500 g krémového tvarohu
- 4 filety lososa s kožou
- 100 g mandľových lupienkov
- 2 lyžice horčice
- 125 g prerastenej slaniny
- 500 g ružičkového kelu
- soľ, mleté čierne korenie
- olivový a slnečnicový olej
Príprava: 10 minút
Varenie: 30 minút
Postup:
Šalotku ošúpte a nasekajte najemno, rovnako aj cesnak. Bylinky opláchnite, osušte a nasekajte. Zemiaky umyte a varte v šupke v osolenej vode asi 20 minút. Tvaroh vymiešajte so šalotkou, s cesnakom, bylinkami a zašľahajte olivový olej. Dochuťte soľou a korením. Rybu opláchnite pod studenou vodou a osušte papierovou utierkou. Mandľové lupienky nasypte do širokého plytkého taniera. Povrch lososa potrite horčicou a potretou stranou pritlačte na mandľové lupienky. Na panvici rozpáľte slnečnicový olej a vložte lososy kožou nadol. Opekajte najprv z jednej a potom z druhej strany do chrumkava 4 až 6 minút. Očistite ružičkový kel a prepoľte ho. Na rozhorúčenej panvici krátko opečte nakrájanú slaninu a pridajte kel. Spolu krátko opekajte do chrumkava. Lososa podávajte s ružičkovým kelom a narezanými zemiakmi plnenými tvarohom.