Francúzsko-švajčiarsky cukrár a čokolatier Amaury Guichon (33) totiž pretvorí na zjedenie čokoľvek, a to celé z čokolády. Ako tínedžer sa zúčastnil niekoľkých cukrárskych súťaží vo Francúzsku, kde svojím umením budil pozornosť. Po pozvánke od francúzskeho cukrára Jeana- Philippeho Mauryho v roku 2014 začal pôsobiť v jeho cukrárni v Las Vegas.
Svoje výtvory postupne začal pridávať na sociálne siete, kde sa dnes teší veľkej popularite miliónov ľudí. Jeho jedlé kreácie, ako sú hvezdársky ďalekohľad či parfum, jednoducho vyrážajú dych. Na väčších sochách pracuje aj niekoľko dní, kým sú plne hotové
Amaury Guichon
- Cukrár, čokolatier
- Nar.: 15. marca 1991, Cannes, Francúzsko
- S učením sa za cukrára začal v 14 rokoch.
- Úroveň šéfkuchára dosiahol ako 21-ročný.
- Vo francúzskej cukrárskej súťaži skončil na 3. mieste.
- Na instagrame ho sleduje vyše 15 miliónov ľudí.
Čokoládová nafukovačka v tvare plameniaka
- Vyrobená zo 100% tmavej čokolády
- Výroba: 5 dní
- Hmotnosť: 70,3 kg