RÚVZ Trenčín po výkone štátneho zdravotného dozoru vydal rozhodnutie, ktorým nariadil spoločnosti zákaz prevádzky do času negatívnych výsledkov sterov z pracovného prostredia a náradia na prítomnosť patogénnych a podmienene patogénnych mikroorganizmov. "Spoločnosti bolo ďalej nariadené vykonanie ohniskovej dezinfekcie a zabezpečenie represívnej deratizácie vo všetkých priestoroch zariadenia spoločného stravovania - centrálna kuchyňa s rozvozom," pripomenula regionálna hygienička Ľudmila Bučková.
Súčasne boli podľa nej dočasne z pracovného procesu vyradení všetci zamestnanci s príznakmi akútnej gastroenteritídy. Vo vyšetrovaní RÚVZ ďalej pokračuje. Červeňová vyzdvihla, že šírenie epidémie sa zastavilo, prevádzkovateľ aktívne spolupracuje s RÚVZ Trenčín a je súčinný pri prijímaní nariadených, ako aj vlastných prijatých opatrení. "Po vykonaní povinných kontrolných vyšetrení z prostredia prevádzky pripravujúcej pokrmy s negatívnymi zisteniami a po odstránení zistených nedostatkov bude možné prevádzku opätovne otvoriť," dodala hlavná hygienička SR.