Cigánska pečienka zo sviečkovice
Na 3 porcie budeme potrebovať:
- 400 g bravčovej sviečkovice
- 3 žemle
- 1 strúčik cesnaku
- 1 veľkú paradajku
- 1 cibuľu
- šalátové srdiečko
- pažítku na posypanie
- soľ, korenie
- bravčovú masť
- hranolčeky ako prílohu
Na ochutenú majonézu:
- 3 lyžice majonézy
- 1 lyžičku francúzskej horčice
- mleté biele korenie
- 1 strúčik cesnaku
Príprava: 15 minút
Pečenie: 15 minút
Príprava:
Sviečkovicu nakrájajte na hrubšie plátky, hánkami jemne naklepte, osoľte a okoreňte. Na rozpálenej masti prudko opečte z oboch strán. Zakryte pokrievkou a nechajte odstáť. Žemle prekrojte a rezné strany opečte na suchej panvici. Opečené spodné časti žemle potrite strúčikom cesnaku. Vrchné žemle pokvapkajte výpekom z mäsa. Majonézu vymiešajte s horčicou, bielym mletým korením a prelisovaným strúčikom cesnaku. Natrite
opečenú spodnú reznú stranu žemle, položte po dva plátky opečenej sviečkovice, plátky paradajky, kolieska cibule a listy šalátu. Posypte nakrájanou pažítkou a priklopte vrchnou časťou žemle. Podávajte s hranolčekmi.