Zapekané hrianky so sviečkovicou a syrom
Na 10 porcií budeme potrebovať:
- 400 g sviečkovice
- 1 cibuľu
- 150 g šampiňónov
- 2 sterilizované uhorky
- 1 lyžičku kryštálového cukru
- 3 lyžičky paradajkového pretlaku
- vodu
- celozrnný chlieb
- strúhaný parmezán na posypanie
- rukolu na ozdobenie
- soľ, mleté čierne korenie
- mleté čili
- olej
Príprava: 25 minút
Pečenie: 10 minút
Postup:
Mäso umyte, osušte a nakrájajte na menšie kúsky. Ošúpanú cibuľu nakrájajte a opečte na troche oleja. Pridajte mäso a opečte ho s cibuľou. Očistené a nakrájané šampiňóny vmiešajte k mäsu spolu s nakrájanými uhorkami.
Ochuťte soľou, čerstvo pomletým korením, mletým čili, cukrom, pretlakom a podlejte vodou. Premiešajte a krátko poduste. Plátky chleba poukladajte na plech a na každý lyžicou naložte mäsovú zmes. Vložte do rúry vyhriatej na180 °C a zapekajte asi 10 minút. Pred koncom zapekania každú hrianku posypte parmezánom a1-2 minúty dopekajte.