Šieste miesto patrí tradičným poľským pirohom. Ako ich opísal portál Taste Atlas, staré sedliacke jedlo sa stalo jedným z obľúbených jedál Poliakov. Každá rodina má svoju vlastnú verziu plnky a počet použitých surovín je obmedzený len fantáziou šéfkuchára.
V rebríčku Taste Atlas slovenské bryndzové halušky obstáli na 15. mieste. Čo hovoríte na popis, aký udelili nášmu národnému pokrmu? Toto výdatné jedlo je pre Slovákov symbolom hrdosti a symbolizuje slovenskú kuchyňu takú, aká je: jednoduchá, priamočiara a tradičná.
Číselne síce za Poliakmi zaostávame, no také bryndzové pirohy získali 84. priečku. Od verzie našich severných susedov sa líšia tým, že sú plnené zemiakmi s bryndzou. Podávajú sa s kyslou smotanou, pažítkou a kúskami opraženej slaniny.
Rebríček uzatvára tretí slovenský pokrm v zozname, a to strapačky. Našu špecialitu portál podal skutočne lákavo. „Jednoduché rustikálne jedlo je kombináciou tradičných zemiakových halušiek a pikantnej kyslej kapusty,“ Kapusta musí byť jemne osladená a podusená a tiež ozdobená chrumkavými kúskami slaniny. Tak čo, necháte sa zlákať na našu tradičnú kuchyňu či dáte prednosť inému druhu knedličiek?