Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.09.2014 09:00 | Správy | Politika

Iveta Radičová v emotívnej spovedi: Najhoršie chvíle môjho života!

Spomína na najcitlivejšie zážitky svojho života! Pred niekoľkými rokmi sa Iveta Radičová (57) z výslnia slovenskej politiky rozhodla odísť.

Bývalá premiérka teraz v emotívnom dokumente Českej televízie 13. komnata porozprávala o tom, že za mnohými životnými krokmi stojí jej najväčšia láska Stano Radič. Jeho tragická smrť pre ňu znamenala roky obrovského trápenia. Už v mladosti to nemala jednoduché. V nemocnici jej zomrel starší brat, ktorý sa zadusil v inkubátore. „Bola som hrozne očakávané a vytúžené dieťa,“ začína rozprávať. Jej život poznačili aj rozvod rodičov či nie veľa peňazí, ktoré mala rodina na živobytie.

Ale má to svoje pozitívum, veľmi rýchlo som sa naučila žiť,“ spomína. Iveta Radičová sa v slovenskej vrcholovej politike pohybovala desať rokov. Po páde pravicovej vlády, na čele ktorej stála, sa však o priazeň voličov už neuchádzala. Teraz prezradila, že za viacerými jej rozhodnutiami doteraz stojí jej bývalý manžel Stano Radič. Bol nezastupiteľný najmä v láske. Pocit, že ste prvá dáma jeho života bol nad všetko ostatné a ja som mala šťastie, že som tento zážitok mala,“ opisuje ich vzťah.

 

Všetko sa však zmenilo v deň, keď to nikto nečakal. Humorista ju nečakane opustil počas obyčajnej jazdy autom v roku 2005. „Zomrel v sekunde. Globálny infarkt a odišiel. Dcéra Eva mala 25 rokov. Ona s ním bola v aute, dávala mu prvú pomoc a snažila sa ho zachrániť,“ prezrádza so smútkom v hlase Radičová. Najťažšie to po­dľa nej bolo pre dcéru Evku. „Neviem, či som bola dostatočne silná a podržala som ju v tých chvíľach, ale veľmi som sa o to snažila. Pre nás obe to bola rana, ktorá sa nikdy nezahojí,“ zdôverila sa.

Do politiky ma nahováral

Radičovej vstup do politiky bol v prvom rade zásluhou samotného humoristu. „Stano ma veľmi nahováral, že sa mám do toho pustiť. Preto som s takou istotou v roku 2005 odpovedala jeho slovami, pretože viem, že by ma podporil. To prázdno, ktoré v človeku zostane, má potrebu niečím zaplniť a robiť niečo, čo pomôže,“ s opatrným úsmevom hovorí expremiérka. Za najväčšiu oporu počas jej politickej cesty považuje práve obyčajných ľudí.Vo vlastnej partaji som to mala podstatne sťažené, ak vôbec som to vojsko mala na vlastnej strane,“ odhaľuje zákulisné praktiky. Po páde vlády v roku 2012 prežívala obrovské sklamanie. Aj niekoľko rokov po smrti ju však z vlastného trápenia vytrhol exmanžel Stano.

Ten zážitok som mala práve v deň pádu vlády. Vtedy som akoby počula a neviem, či to bolo moje vnútorné ja, alebo moje stotožnené ja: ,Ivka, ty čo tu robíš, okamžite choď odtiaľto preč, ty sem nepatríš,‘“ opisuje Radičová zlomový moment, po ktorom sa z verejného života rozhod­la stiahnuť. Momentálne žije s bývalým kňazom Mariánom Balázsom, ktorý sa o žiadnu náhradu za Radičovej exmanžela nesnaží. „To, že sme spolu, znamená, že si vyhovujeme, že sme sa našli a že sa dopĺňame. Nikdy ten ďalší človek po nejakých nepríjemných udalostiach nemôže plnohodnotne nahradiť toho prvého,“ dodáva jej partner.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Predseda ruskej Štátnej dumy Viačeslav Volodin
Šéf ruskej dumy šokoval najnovším vyhlásením: Slová o svetovej VOJNE a SATANOVI
Vykurovanie
Dobrá správa pre obyvateľov Žiaru nad Hronom: Odstávka je na konci!
Princ George prišiel na svet 23. júla v roku 2013.
Foto
Princezná Kate musela po pôrode prekusnúť horkú pilulku: Pravidlo, ktoré ju ranilo
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Shengen nie je podľa Blanára úplne funkčný: Nelegálna migrácia si vyžaduje riešenie
Desať miliárd eur z kohézneho fondu Európskej únie (EÚ) považuje predseda vlády SR Robert Fico za "obrovskú pomoc".
Robert Fico považuje miliardy eur z fondu EÚ za obrovskú pomoc: Pri tomto najmä pomôžu!
Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová
So škodami po záplavách pomôže Únia: K miliónom z fondov sa dostane aj Slovensko!
Niektoré okresy na Slovensku zasiahnu prívalové povodne! (Ilustračné foto)
SHMÚ varuje: Hrozia ďalšie povodne! Tieto okresy sú v ohrození
Ilustračné foto.
Ako zistiť, že je niekto ALKOHOLIK: 8 varovných príznakov! TAKTO ho identifikujete
 Filmový chodník slávy sa dnes rozrástol o ďalšiu pamätnú dlaždicu s menom Juraj Kukura. 
Foto
Odhalenie dlaždice Juraja Kukuru na chodníku slávy: Naozaj TOTO Kňažko povedal? Aha, kto sa ukázal v dave!
Myšlienku pracovať v štruktúrach trnavského klubu Škrtel stále nezavrhol.
Foto
Reakcia Trnavy na príchod Škrtela do DAC: Náš klub si je plne vedomý sklamania...
Spoznávate chlapca na fotografii?
Foto
HÁDANKA: Spoznávate malého šibala na FOTO? Pre TENTO ikonický prvok ho pozná celé Slovensko
Predsedníčka Súdnej rady SR Marcela Kosová vyčíta svojmu predchodcovi Jánovi Mazákovi viaceré pochybenia.
Predsedníčka Súdnej rady vyčíta Mazákovi viaceré pochybenia: Toto uviedla v správe