Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.06.2024 09:00 | Správy | Servis

Rýchle a chutné RECEPTY! Inšpirujte obedmi, ktoré sú ako stvorené do práce

Ak si do práce radi nosíte vlastné obedy, máme pre vás dva rýchle recepty. Prihrejte si v kuchynke vlastnoručne vyrobené chutné dobroty.

Fotogaléria
3
fotiek v galérii

Karfiolové placky

Otvoriť galériu
Karfiolové placky
Zdroj: lidl

Na 4 porcie budete potrebovať: 

  • 400 g karfiolu
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • tri štvrtiny šálky ryže arborio (na rizoto)
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 100 g sušenej šunky
  • 1 lyžičku citrónovej kôry v biokvalite
  • 2 lyžice nakrájaných petržlenových listov
  • 1 vajce
  • 1 šálku mandľovej múky
  • strúhanku na zahustenie (podľa potreby)
  • soľ, mleté čierne korenie
  • olivový olej

Na orechový šalát:

  • 120 g sušených paradajok v oleji
  • pol šálky vlašských orechov
  • 200 g rôznych šalátových listov
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

Príprava: 15 minút

Varenie: 25 minút

Pečenie: 20 minút

Postup:

Karfiol rozoberte na ružičky. Šálku karfiolu odložte. V kuchynskom robote mixujte, kým sa nepodobá ryži. V hrnci rozohrejte lyžicu oleja. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Opekajte asi 5 minút.

Pridajte ružičky karfiolu, rozmixovaný karfiol a ryžu. Opekajte 1 minútu. Prilejte naberačku horúceho vývaru a varte, kým tekutina nevsiakne. Opäť prilejte vývar a nechajte vsiaknuť. Pokračujte, kým sa ryža neuvarí - asi 20 minút. Osoľte, okoreňte a dajte do veľkej misy. Nechajte celkom vychladnúť. V panvici rozohrejte olej na strednú teplotu. Šunku nakrájanú nadrobno opekajte 3 minúty. Nechajte vychladnúť. Do karfiolovo-ryžovej zmesi pridajte opečenú šunku, najemno nastrúhanú citrónovú kôru, nasekanú petržlenovú vňať, vajce a mandľovú múku. Dobre premiešajte. Ak je zmes príliš vlhká, primiešajte do nej strúhanku a tvarujte malé ploché placky. V panvici rozohrejte olej a placky vyprážajte 3 až 4 minúty z každej strany dozlatista. Dajte na papierovú utierku, aby ste ich zbavili prebytočného tuku.

Urobte orechový šalát: Paradajky vyberte z oleja a nechajte ich odkvapkať na sitku. Orechy opečte na suchej panvici dozlatista. Nahrubo podrvte. Zmiešajte paradajky nakrájané na prúžky, orechy a listy šalátu s lyžicou oleja zo zaváraných paradajok a s citrónovou šťavou. Šalát zabaľte s plackami a šup do práce.

Zapekané cestoviny Carbonara

Otvoriť galériu

Na 4 porcie budete potrebovať:

  • 400 g špagiet
  • 200 g prerastenej slaniny
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 6 vajec
  • 80 g nastrúhaného parmezánu
  • čerstvú petržlenovú vňať na servírovanie
  • 120 g ricotty
  • 1 malú cuketu
  • maslo na vymastenie nádoby
  • olej
  • paradajkový šalát ako prílohu

Príprava: 15 minút

Varenie: 15 minút

Pečenie: 15 minút

Postup:

Cestoviny uvarte podľa návodu. Kým sa varia, v panvici na strednej teplote rozohrejte malé množstvo oleja. Pridajte doň slaninu nakrájanú na kocky a opečte ju dochrumkava. Pridajte prelisovaný cesnak a opekajte už len 30 sekúnd. Odložte nabok. V miske rozmiešajte 3 vajcia a 60 g parmezánu. Uvarené cestoviny sceďte, ale 100 ml vody z varenia nechajte. Cestoviny ihneď dajte do veľkej panvice, pridajte rozšľahané vajcia, opečenú slaninu, zvyšnú vodu a petržlenovú vňať nasekanú nadrobno. Dobre premiešajte. Vďaka teplu z cestovín sa špagety zľahka obalia vajcovou zmesou a vytvorí sa krémová omáčka. Asi štvrtinu množstva cestovín odložte a zvyšok si dajte ako chutnú večeru. Zapekaciu misu vymastite tukom. Zvyšné vajcia vymiešajte so zmäknutou ricottou, s 20 g parmezánu, nahrubo nastrúhanou cuketou (potláčaním ju zbavte vody) a so zvyškom cestovín. Dajte do malej vymastenej formy na pečenie a posypte parmezánom. V rúre zapekajte asi 15 minút dozlatista. Nechajte vychladnúť, nakrájajte na plátky a zoberte so sebou do práce aj s paradajkovým šalátom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Lidl, Nový Čas Víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Pád vrtuľníka (Ilustračné foto)
Vrtuľník napálil do budovy NEMOCNICE, potom sa zrútil na zem: PRÍŠERNÉ následky
Vľavo hráč Spartaka Adrián Zelkovič a hráč Slovana Kyriakos Savvidis v súboji
Hráči našej ligy dostali nové cenovky: Najväčší nárast pri hodnote hráča Trnavy, najdrahší hráč súťaže je...
V rozprávke uvidíte aj Annu Javorkovú a Zuzanu Kanócz.
Foto
Nalaďte na sa Štedrý deň NOVOU slovenskou rozprávkou: Čarovný príbeh so silnou hereckou zostavou!
Na archívnej snímke z 12. júna 2024 nemecký minister obrany Boris Pistorius.
Nemecký minister šokoval svojím posledným vyhlásením: Musíme byť pripravení na VOJNU
Dominika Kavaschová a Daniel Fischer
Kavaschová sa čoskoro stane dvojnásobnou matkou: Nadšený otec odhalil pohlavie bábätka!
Špenát
Váš Tip
Mysleli ste si, že v zelenine nemôže byť nič nebezpečené? Vedci zo SAV vás vyvedú z omylu!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán o krvavom útoku na vianočných trhoch: Niet pochýb o tom, že…
Ilustračné foto.
Slovensko zasiahne MOHUTNÁ víchrica: Pozor na snehové jazyky a záveje!
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin prišiel s nečakaným vyhlásením: Rusko nebolo na vojnu dobre pripravené
passenger ferry on the Mediterranean Sea
V rieke sa POTOPIL trajekt! Hrozné, koľko ÚMRTÍ evidujú: Väčšina sa vracala domov na Vianoce
Otvorenie kreatívneho centra RTVS -Arténa v Mlynskej doline v Bratislave.
Šimkovičová si želá viac Slovenských inštitútov v zahraničí: Prekvapí vás, akú dvojicu krajín spomína
Michael Schumacher so svojimi deťmi - Ginou a Mickom.
Veľká radosť v rodine Michaela Schumachera: Tá najkrajšia správa!