Doktor Sushant Khaire, kardiológ z Memphise, Tennessee, naopak povedal, že preňho sú obľúbeným ovocím banány. Sú totiž bohaté na vlákniny, vitamín C, vitamín B6, draslík, horčík a antioxidanty. „Vláknina pomáha tráveniu, vitamín C posilňuje imunitný systém a vitamín B6 je dôležitý pre vývoj mozgu a nervov,“ poznamenal Khaire.
Doktorka Jennifer Mieres, profesorka kardiológie na Zucker School of Medicine v Hofstra Northwell v Hempstead, minulý rok pre Today.com povedala, že vždy jedáva jablká, hrušky alebo čerešne, pretože zasýtia a pomáhajú chrániť pred srdcovými chorobami. Ukázalo sa totiž, že práve vláknina znižuje krvný tlak a hladinu cholesterolu, čo sú dva hlavné rizikové ukazovatele srdcových chorôb.
Dr. Satjit Bhusri, kardiológ z Manhattane, sa podelil o to, že nesolené orechy a sušené ovocie sú počas bežných dní jeho obľúbeným občerstvením. „Ovocie ako čučoriedky, maliny, bobule acai a bobule goji majú najvyššie hladiny antioxidantov, ktoré sú skvelé na ochranu vášho srdca,“ povedal na záver.