Varené zemiaky
Napriek tomu, že zemiaky boli v minulosti nespravodlivo démonizované, sú pozoruhodne zdravé a výživné. Varené, nelúpané zemiaky sú bohaté na dôležité vitamíny a minerály vrátane vitamínu C a draslíka.
Zemiaky majú vysoký obsah vody a sacharidov s miernym množstvom vlákniny a bielkovín a neobsahujú tuk. V skutočnosti sa varené zemiaky dostali na prvé miesto v indexe sýtosti a prekonali 37 ďalších testovaných potravín. Spokojnosť s nimi bola takmer 7-krát vyššia ako v prípade croissantov, ktoré dosiahli najnižšie skóre.
Vajíčka
Vajcia sú bohaté na antioxidanty, ako sú luteín a zeaxantín, a podporujú zdravie očí. Okrem toho sú vynikajúcim zdrojom vysokokvalitných bielkovín, ktoré obsahujú všetkých deväť esenciálnych aminokyselín. Štúdie neustále dokazujú, že vajcia sa umiestňujú vysoko v indexe sýtosti.
Raňajky s vajíčkami a celozrnným pečivom znížia pocit hladu a nebudete mať nutkanie jesť rýchlo ďalšie jedlo. Znížite tak i príjem ďalších kalórií počas nasledujúceho jedla v porovnaní s raňajkami s cereáliami, mliekom a džúsom. Navyše, raňajky bohaté na bielkoviny môžu zvýšiť pocit sýtosti a viesť k lepšiemu výberu potravín počas celého dňa.