Ako píše The Sun, šálka kakaa pripravená doma z nesladeného prášku môže zvýšiť príjem vlákniny a zabrániť pocitu hladu.
Zdravotný tréner Steve Bennett povedal, že hoci orechy a semienka sú skvelé potraviny s vlákninou, horká čokoláda by mohla pomôcť ľuďom v redukcii s chuťou na sladké. Vláknina sa trávi pomaly, vďaka čomu sa dlhšie cítite sýti a môže zastaviť chuť na občerstvenie, ktorá je často príčinou priberania.
„Ak máte v strave viac vlákniny, jete menej a dlhšie sa cítite sýti. Kakaový prášok, ktorý by mal byť hlavnou zložkou horúcej čokolády, obsahuje veľa vlákniny," vysvetlil Steve, autor knihy Fibre First.
Problémom ale je, že väčšina práškov na výrobu horúceho kakaa, ktoré nájdeme v obchode, obsahujú príliš veľa cukru. Steve ale má svoj zaručený recept. "Môžete mať jednoduchú zdravú verziu, ktorá chutí rovnako dobre," dodal.
Recept na horúce kakao:
- 200 ml teplého mlieka
- dve vrchovaté polievkové lyžice obyčajného kakaového prášku
- dve čajové lyžičky sladidla stévia