Farebné špirálky s bryndzou a lieskovými orechami
Na 4 porcie budeme potrebovať:
- 150 g lieskových orechov
- 200 g špenátových listov
- 3 strúčiky cesnaku
- 10 lyžíc olivového oleja
- 2 lyžice bieleho vínneho octu
- soľ
- 500 g cestovín (špirálky)
- 200 g bryndze
Príprava: 10 minút
Varenie: 10 minút
Postup:
Lieskové orechy opečte na suchej panvici. Nasypte ich na čistú kuchynskú utierku a poriadne pošúchajte, aby ste ich zbavili šupiek. Zopár orechov nechajte a nahrubo podrvte. Urobte špenátové pesto: V mixéri pulzným spôsobom rozmixujte (alebo v mažiari popučte) orechy, špenátové listy a cesnak. Pridajte olej, biely ocot a soľ. Cestoviny uvarte podľa návodu v osolenej vode a sceďte. Premiešajte ich s pestom, bryndzou a podrvenými orechmi.