Virginia prišla do Popradu predstaviť svoje umenie a popritom prezradila, akí skvelí sú piloti v súkromní, aké majú požiadavky a ktoré gastronomické vychytávky sú teraz v móde. Virginia sa stala šéfkou reštaurácie Cavallino pred dvoma rokmi. Vstupenku medzi gastronomickú elitu dostala od Massima Botturu, ktorý sa stal dvakrát najlepším šéfkuchárom sveta a je držiteľom dvoch michelinských hviezd.
Priznáva, že odvtedy sa jej život otočil o 180 stupňov. „Mám za sebou strednú hotelovú školu. Moja mama aj babka pôsobili v gastronómii a ja som začínala ako cukrárka. Kombinovala som sladké a slané chute a zapáčilo sa mi to. Okrem klasickej talianskej gastronómie som však chcela vyskúšať aj niečo iné, a tak som nejaký čas pôsobila vo Francúzsku,“ spomína na svoje začiatky sympatická Talianka.
Hollywoodska hviezda vychválila slovenskú slaninu.
Pod sebou má 33 ľudí
Možno práve skúsenosti z Francúzska očarili slávneho Botturu a katapultovali ju medzi gastronomickú špičku. „Dnes vediem 18 kuchárov a 15 čašníkov. Denne varíme asi sto jedál. Máme v ponuke 5 druhov predjedla, 5 hlavných jedál a ponuku našich špecialít. Reštaurácia je otvorená pre verejnosť, ale stabilnými hosťami sú ľudia z tímu Scuderia Ferrari, ktorí majú svoj špeciálny salónik,“ prezradila o slávnej reštaurácii, ktorú vyhľadajú turisti z celého sveta.