To, že telo produkuje menej kolagénu, môžu ľudia podľa farmaceutky spozorovať na svojej tvári. Upozornila na to, že tvár môže vyzerať sucho, ochabnuto a viditeľné sú vrásky. "Medzi ďalšie príznaky môžu patriť suché vlasy, štiepiace sa nechty či pigmentové škvrny. Postupný úbytok kolagénu môže ovplyvniť aj pohybový aparát. Dochádza k zhoršeniu stavu kostí, oslabeniu svalov, zníženiu pružnosti šliach, zmenám na kĺboch a chrupavkách," ozrejmila.
Apelovala preto na to, aby ľudia začali dopĺňať hladiny kolagénu včas. "Môžeme tak ochrániť svoju kožu, kosti, svaly, kĺby a zabezpečiť, aby boli dlhšie zdravé," podotkla. Informovala, že na trhu sú rôzne druhy kolagénov. Okrem doplnkov stravy ho možno podľa nej prijímať aj z jedla. Tvorbu kolagénu podporujú napríklad sójové produkty, červené ovocie (jahody, jablká), zelenina (paradajky, olivy, avokádo, kapusta, repa), ľanové semiačka či losos. "Dôležité pre vstrebávanie a tvorbu nového kolagénu sú aj vitamíny, a to predovšetkým vitamín C a zinok," dodala Beniačová.