Výskumníci z Ohio State University prezentovali svoje zistenia na najväčšej svetovej konferencii o rakovine v Chicagu. Staršie bunky v našom tele sú náchylnejšie na vznik rakoviny, pretože obsahujú viac mutácií.Ich poškodenie tak môže znížiť schopnosť bojovať proti rastu nádorových buniek. Informuje o tom portál Metro.
Tím odborníkov naznačuje, že konzumácia príliš častého a veľkého množstva cukru a naopak nedostatku vlákniny podporuje rast baktérie Fusobacterium, ktorá v čreve zvyšuje vznik zápalu. Ten preukázateľne spôsobuje bunkám starnutie. Vedci okrem toho konštatujú, že mladším pacientom, ktorí mali dlhodobejšiu zlú stravu, bunky zostarli až o neuveriteľných 15 rokov viac, ako je ich biologický vek. Prekvapivé na tom je však podľa nich to, že starší pacienti s rakovinou hrubého čreva, mali naopak v tele bunky, ktoré zodpovedali ich skutočnému veku.