Výroba krvavníc však nie je výhradnou doménou Mongolov. Rôzne postupy ich výroby sú známe aj z veľkej časti Európy od Francúzska a Britských ostrovov cez Slovensko až po európsku časť Ruska. Kotly však neobsahovali iba stopy krvných bielkovín, ale aj mlieka, najmä domestikovaného dobytka a jakov. "Dokazuje to domestifikáciu a dojenie jakov v Mongolsku vo výrazne skoršom období, ako sa pôvodne predpokladalo," uvádza Wilkin. Je možné, že mlieko v kotloch fermentovalo, aby ho bolo možné uchovať vo forme jogurtu, zároveň je však možné, že kočovníci z neho vyrábali nápoj podobný kumysu, ktorý sa vyrába fermentáciou konského mlieka.
"Naše objavy odhaľujú tradície a stravu kočovníkov z bronzovej doby a vrhajú nové svetlo na rôzne kulinárske metódy starovekých civilizácií," uzatvára Wilkin.