Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.06.2024 00:00 | PR články
PR článok

Zastrešenie: Chráňte bazén, vírivku aj nábytok

Máte na záhrade bazén, zaobstarali ste si nový set záhradného nábytku, alebo si chcete čo najdlhšie užívať obľúbenú vírivku? Zaobstarajte si zastrešenie! Predĺži životnosť produktov, ušetrí váš čas, a dokonca pomôže znížiť výdavky na prevádzku a starostlivosť.

Prečo zastrešiť bazén?

Zastrešenie chráni bazén pred lístím, hmyzom, prachom a inými nečistotami, čo znižuje potrebu údržby a používania chemikálií. Zároveň pomáha udržovať teplotu vody, čo je výhodné najmä v chladnejších mesiacoch. Niektoré druhy zastrešenia môžu bazénovú vodu taktiež ohrievať. Môžete tak využívať bazén aj za nepriaznivého počasia alebo mimo hlavnej letnej sezóny. Vďaka ochrane pred nečistotami, obmedzením tepelných strát a úbytkom vody sa znižujú náklady na údržbu, vykurovanie bazéna a bazénovú chémiu.

Zastrešenie môže tiež zvýšiť bezpečnosť, najmä pre rodiny s malými deťmi alebo domácimi miláčikmi, pretože zamedzuje nechcenému vstupu do bazéna.

Otvoriť galériu
Zdroj: Marimex

Druhy zastrešenia na bazén

Zastrešenia, ktoré sa inštalujú na konštrukciu bazéna sú obľúbenou voľbou pre nadzemné bazény. Sú vyrobené z ľahkých a odolných materiálov. Ľahko sa inštalujú na rámový bazén aj bazén s oceľovou stenou a následne sa môžu jednoducho otvárať a zatvárať podľa potreby. Príkladom takého zastrešenia je Marimex Pool House Control.

Pre nadzemné aj zapustené bazény je vhodné zastrešenie Marimex Pool House Cabrio, ktoré sa pomocou kotiev zapustí do zeme a jednoducho tak z akéhokoľvek nadzemného bazéna urobí kompletne krytý bazén. Ľahko sa s ním manipuluje a je možné ho zaistiť zámkami proti vniknutiu domácich maznáčikov, alebo zvedavých detí.

Zastrešenie pre bazény ponúka množstvo výhod a môže významne zlepšiť užívateľský komfort. Či už máte nadzemný alebo zapustený bazén, investícia do kvalitného zastrešenia sa rozhodne oplatí.

Otvoriť galériu
Zdroj: Marimex

Zastrešenie na vírivky

Zastrešenie chráni vírivku pred dažďom, snehom, vetrom aj slnečným žiarením. Zabráni vniknutiu nečistôt do vírivky, tým znižuje potrebu údržby a čistenia. Čistejšia voda tiež znamená menej chemikálií na úpravu vody. To je priaznivé ako pre pokožku, tak aj pre životné prostredie.

Zastrešenie predlžuje životnosť vírivky a chráni povrch vírivky pred UV žiarením, ktoré môže spôsobiť vyblednutie a poškodenie materiálu. Pomáha chrániť elektronické komponenty vírivky pred vlhkosťou a poveternostnými vplyvmi, čo môže znížiť riziko porúch a potrebu opráv.

Navyše zastrešenie poskytuje väčšiu mieru súkromia, čo je výhodné najmä v husto osídlených oblastiach alebo na otvorených záhradách.

Otvoriť galériu
Zdroj: Marimex

Zastrešenie záhradného nábytku

Zastrešenie na záhradný nábytok je prínosné hneď z niekoľkých uhlov pohľadu. Chráni nábytok pred nepriaznivými vplyvmi počasia, UV žiarením a hromadením prachu, tým predlžuje jeho životnosť, znižuje potrebu údržby a dlhšie zachováva estetický vzhľad.

Zastrešenie tiež poskytuje pohodlné miesto na posedenie aj za nepriaznivého počasia, čo zvyšuje možnosti využitia vonkajšieho priestoru. V neposlednom rade môže vkusne doplniť záhradu a vytvoriť príjemné prostredie pre spoločenské podujatia.

Zastrešenia na záhradný nábytok tiež bývajú pomerne univerzálne čiže je možné širšie spektrum použitia a sú vhodné na každú príležitosť. Môžete ich využiť nielen ako altánok na posedenie, ale aj na zastrešenie vírivky, bazénu, alebo napríklad na zakrytie detského pieskoviska.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Sebastian Taliga v drese Lukko Rauma.
Nehráš doma, reprezentovať nebudeš: Slovenský hokej prichádza o ďalší talent, bude hrať za Česko!
Siren light on roof of police car at street. Themes crime, emergency and help.
Česká polícia zaviedla viaceré opatrenie: Reaguje na smrť vodcu Hizballáhu
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
V Sobranciach riešia kalamitnú situáciu: Prívalová voda tu spôsobila veľký problém
Bitka Soukupa a Dopitu má nečakanú dohru.
Foto
Nečakaná DOHRA po bitke u Hanychovej: Polícia Soukupovi zabavila ZBRAŇ! Strach o život?
U nás sú pre cudzincov strašiakom najmä pády a skloňovanie.
Skvelá správa pre jazykové školy: Za toto môžu dostať dotáciu
Na snímke pápež František.
Pápež sa v Belgicku stretol s obeťami sexuálneho zneužívania: Toto odkazuje!
Foto
Koketovanie Elona Muska s vplyvnou političkou: FOTO z večere hovorí za všetko!
Popiska k spojeniu: Dievčatá sa narodili spojené hlavičkami.
Foto
Siamské dvojčatá dostali v Turecku novú šancu na život: Náročná 14 hodinová operácia!
Na snímke Marek Lackovič (Progresívne Slovensko) skladá poslanecký sľub.
PS kritizuje zriadovanie Centier zdieľaných služieb: Toto na ich kritiku odpovedalo Ministerstvo vnútra!
Erik Tomáš a Andrej Danko.
Zarážajúce slová Tomáša o Dankovi: Hrozí, že padne vláda? Aha, čo mal povedať šéf SNS
Bomb in Kobane in Syria
Izrael oznámil ďalšiu prekvapivú správu: Zabiť mal šéfa siete hnutia Hamas
Lionel Messi na Copa America 2024
Nečakané priznanie rozhodcu: Bizarná dohoda s Messim, ktorá mu zachránila finále Copa América!