Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.06.2024 07:00 | Špeciálne projekty
Špeciálny projekt

Kam s deťmi v lete? 6 tipov na najlepšie rodinné dovolenky pri mori

Ak dovolenka, tak poriadna a bez stresu. Cestovanie s deťmi však môže byť naozaj úmorné. Čo tak všetky starosti z príprav i pobytu nechať tento rok na iných? Vopred si dohodnete hotel, číslo sedadla v autobuse či lietadle a nastúpite čo najbližšie k vášmu domovu na jednom z mnohých miest na Slovensku. A už len oddychujete! Jediné, čo potrebujete, je rozhodnúť sa kde. Cestovná kancelária DAKA má túto sezónu niekoľko horúcich tipov na pohodlné rezorty s množstvom zábavy pre všetky generácie.

Oddych aj dobrodružstvo

Najradšej by ste len tak odfukovali pri vode? Prekrásna oblasť Side šesťdesiatpäť kilometrov od tureckej Antalye, známa piesočnatými plážami, bude rezort presne pre vás. Vy si užívate oddych, orientálnu atmosféru v blízkosti ruín antického mesta, množstvo obchodov a samozrejme kúpanie v mori, v bazéne či v tradičných tureckých kúpeľoch, deti zatiaľ zabaví rezort pestrým animačným programom a športovými aktivitami. Najmenším sú k dispozícii aj detské ihriská či bazén s toboganom. A celej rodine od rána do večera zlatisté pláže.

Otvoriť galériu
Zdroj: CK DAKA

Delfíny a James Bond

Alebo ste skôr aktívnejšie založená rodina? Pokiaľ vaše deti zvládnu cestu autobusom počas sedemdňovej expedície cez Maďarsko, Srbsko a Bulharsko, v cieľovej stanici v prielive hlavného mesta Turecka uvidia delfíny a spolu s vami si pozrú aj cisternu pod zemou, ktorá sa objavila vo filme o Jamesovi Bondovi.

Slnko a more

Miesto, kde sa slnka a mora nabažíte do sýtosti, je jednoznačne bulharské Slnečné pobrežie pri Čiernom mori. S malými deťmi oceníte piesočnaté pláže s pozvoľným vstupom do mora, delfinárium, dva nové akvaparky či minivláčik, ktorý premáva po letovisku. Okrem pláže pre všetkých si dospelí  budú môcť užiť vodné športy, bohatý nočný život i historické centrum Nesebaru a Sveti Vlas.

Pláže na dosah

V tejto balkánskej krajine rodiny obľubujú aj Primorsko, kde sa vo väčšine miestnych obchodov dohovoríte po slovensky. V letovisku býva pripravený bohatý kultúrny program pre deti, vyblázniť sa môžu aj v akvaparkoch a samozrejme na plážach v bezprostrednej blízkosti hotelov. Ak si budete chcieť oddýchnuť od vody a piesku, v ponuke cestovnej kancelárie  DAKA sú výlety do prírodných rezervácií Perla a Ropotamo.

Do Chorvátska na víkend

Cenovo stále prijateľné riešenie, ktoré nikdy nesklame – ďalšia možnosť je staviť na klasiku, teda „slovenské“ more v Chorvátsku. Na ostrov Pag, jeden z najväčších jadranských ostrovov v severnej Dalmácii s pobrežím dlhým 270 kilometrov, si môžete odskočiť na víkend už za 79 €. S deťmi vám bude vyhovovať kamienková pláž, ticho a bezpečie, no aj možnosť navštíviť aspoň jeden z niekoľkých národných a prírodných parkov. Makarska je ďalšia overená voľba pre páry i rodiny s deťmi. Prívetivé okruhliakové pláže, reštaurácie, obchody, no aj detské parky a mnoho možností športového vyžitia. Z tohto mestečka si poľahky spravíte dobrodružný výlet loďou na protiľahlé ostrovy. S cestovnou kanceláriou DAKA si za týždeň skvele odpočiniete.

Otvoriť galériu
Zdroj: CK DAKA

Poklad na jazere

Vody sa môžete nabažiť aj pri návšteve priezračných Plitvických jazier. Ide o komplex jazier a vodopádov národného parku, ktorých bariéry netvoria skaly, ale vápencové naplaveniny a vápencovo-tufové útvary staré 4000 rokov. To treba vidieť! Pohľad na smaragdovozelené a tyrkysové farby vody vás aj vaše deti presvedčí, prečo je toto miesto nakrúcania legendárneho filmu s Winnetouom a Old Shatterhandom skutočným prírodným pokladom.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Sponzorované

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
V zahraničí zadržali Čecha! Zobrali mu mobil a nik NEVIE, kde je: Zvláštne okolnosti
Teherán, hlavné mesto Iránu.
V Iráne obesili 4 ľudí: Zvláštne, za čo prišli o život
Petr Fiala, Matúš Šutaj Eštok.
Šutaja Eštoka mrzia vyjadrenia Petra Fialu: Českému premiérovi posiela ODKAZ
Trnavskí policajti v krátkom čase vypátrali dva ukradnuté bicykle aj páchateľov.
Zlodeji v Trnave KRADLI priamo pod kamerami: Polícia ich vypátrala, no potom... Okamžitý telefonát záchranárom!
Diddy usporadúval večierky vo svojom luxusnom sídle.
Desivá SPOVEĎ Diddyho trénera: Sexuálna HRAČKA pre celebrity?! Príšerné DETAILY
Na snímke obžalovaný Marián Magát prichádza na pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku 23. októbra 2024.
Aktualizované
Marián Magát je vinný z extrémizmu: Ide do basy! Takýto TREST mu uložil súd
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Nabrúsený Orbán: Vieme, že nás chcú prinútiť vstúpiť do vojny!
Ruský prezident Vladimir Putin gestikuluje počas druhého dňa summitu skupiny BRICS v Kazani.
Pri jeho slovách všetci zbystrili: Putin o NOVOM multipolárnom svetovom poriadku
Každé zvýšenie minimálnej mzdy pomôže najmenej zarábajúcim.
Erik Tomáš prezradil DETAILY zvyšovania minimálnej mzdy! Sledujte, o koľko porastie
Imro sa stal majstrom sveta na nedávnej súťaži v Trnave aj držiteľom rekordu.
FotoVáš Tip
Slovenský silák udivuje vzhľadom aj výkonom: Imro súťaží len rok, už sa stal majstrom sveta a pokoril aj rekord!
18 years old guy defends himself with his palm isolated
Správa o boji proti obchodovaniu s ľuďmi zhodnotila Slovensko: Aha, čo nám vyčíta
Kandidát na prezidenta Donald Trump.
Podpásovka pred voľbami?! Exšéf Trumpovho štábu vytiahol zarážajúce správy