Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.06.2024 00:00 | PR články
PR článok

Rozpália gril aj vaše chute: Slovenské špeciality

Ako na rodinnú opekačku hľadáte najlepšie dobroty, stavte na tie, ktoré vyrábajú domáci dodávatelia. Ozaj, už ste skúsili grilovať slovenského slimáka? Poznáme miesto, kde ho nájdete a bude vám chutiť.

Slnko, pláže a kúpaliská, festivaly či posedenia s priateľmi, aj vy si takto predstavujete letnú pohodu? A čo tak pridať na zoznam aj dobrú grilovačku, pri ktorej sa terasou bude šíriť vôňa pečených klobás alebo bravčových rebierok v pikantnej marináde? K letu patrí grilovacia sezóna a aj tá tohtoročná sa určite vydarí, ak pri nej stavíte na istotu. Na mäsové špeciality, ktoré nielen chutia, ale majú aj overenú kvalitu zo Slovenska. „Slovenskí zákazníci veľmi radi grilujú,“ hovorí Zoltán Fitos, riaditeľ dunajskostredského mäsokombinátu, ktorý na naše pulty dodáva čerstvé mäso výlučne z domácich chovov. Garancia pôvodu a zloženia mäsových výrobkov je pre Istermeat na prvom mieste.

 

Domáce chovy, poctivá výroba

„Spoliehame sa len na poctivú výrobu. Nepoužívame stabilizátory, ani umelé farbivá a mnohé naše produkty sú úplne bez éčok. Napríklad receptúra našich  klobás obsahuje len čerstvý cesnak, soľ, papriku, korenie a rascu, vďaka čomu si zachovávajú  vysokú kvalitu a vynikajúcu chuť,“ pokračuje riaditeľ spoločnosti, ktorá vďaka krátkemu dodávateľskému reťazcu dokáže zaručiť prvotriednu čerstvosť svojej produkcie.  „Ak sa zviera v nedeľu porazí, v pondelok sa spracuje aj zabalí  a v utorok sa už mäso ponúka v predajniach Kauflandu. Skôr to ani nie je možné, pretože mäso sa pred spracovaním musí 12 hodín chladiť.“

Značka Istermeat na trh  prináša okrem 100 percentne slovenskej bravčoviny a hovädziny aj mäsové výrobky. Klobásky a údeniny dokonca tvoria až 80 percent jej produkcie, v rámci ktorej môžu  spotrebitelia v Kauflande nakupovať aj grilovacie špeciality. Ikonická domáca klobása so syrom či pikantná slimáková klobása z radu K- Z lásky k tradícii, aj vám sa pri predstave, že ich zberáte z rozpáleného roštu, už štartujú chuťové poháriky?

Otvoriť galériu

Slovenské mäso je zárukou kvality

Odkedy reťazec v roku 2018 spustil projekt  stopercentne slovenského mäsa, v regáloch ponúka bravčovinu a hovädzinu z domácich chovov. „Pochádza zo zvierat, ktoré boli narodené, chované, porazené aj rozrobené na Slovensku a keďže zákazníci sa o pôvod mäsa zaujímajú čoraz  viac, ponuku stále rozširujeme,“ tvrdí Peter Jarošík, nákupca z oddelenia mäsa v spoločnosti Kaufland Slovenská republika. V  regáloch  pod značkou K- Z lásky k tradícii nájdu spotrebitelia aj mäso z welfare chovov. Zvieratá v nich žijú v pohodlnejších podmienkach s neustálym prístupom k vode, potrave aj čerstvému vzduchu, čo sa odráža na najvyššej kvalite mäsa.

Slovenskú DNA majú  aj pochúťky určené na grilovačky a opekačky, ktorých sortiment sa u obľúbeného predajcu potravín rozrastá. „Grilovacie špeciality sme doplnili o  rebierka v štyroch rôznych marinádach, o dva druhy marinovanej panenky a o bravčové kolená, ale verím, že zákazníci ocenia aj mäso na burgre, ktoré je mixom hovädziny a bravčoviny. Ide o mäso výlučne zo slovenských chovov, lebo v Kauflande nám záleží na kvalite, aj na tom, aby sme podporovali domácich dodávateľov,“ pokračuje Peter Jarošík.

Slimák z Dunajskej Stredy je lahôdka

Keďže až 80 percent slovenských ošípaných sa chová na západe krajiny, poloha v srdci Žitného ostrova je pre Istermeat veľkou výhodou. Rásť sa mu darí aj vďaka spojeniu so silným partnerom, ktorým je pre firmu obchodný reťazec a s ktorým spoločne vymýšľajú nové produkty.  „S Kauflandom sme na trh priniesli grilovanú domácu klobásu so syrom, ktorá spája lahodnú chuť mäsa, čili papričiek jalapeno a čedaru. Veľmi dobré ohlasy máme aj na receptúru gril slimáka, ktorý sa roluje ručne do baranieho črievka, je bez éčok a obsahuje sto percent mäsa. Pochvaľuje si ho  každý, kto tento výnimočný produkt K- Z lásky k tradícii ochutná,“ pokračuje Zoltán Fitos, ktorý má v zálohe aj overený grilovací trik. Mäso odporúča najskôr predvariť, až potom položiť na horúci rošt, vďaka tomu získa kôrku, ale zostane chrumkavé a so šťavnatým vnútrom.

Otvoriť galériu

Nielen predajca, aj dôležitý partner

Podpora reťazca má v dunajskostredskom mäsokombináte  aj podobu dobre zohratej celoročnej spolupráce. „V mäsiarskom biznise vstupuje do hry aj aktuálne ročné obdobie. V zime sú žiadanejšie skôr zabíjačkové špeciality, v lete zákazníci uprednostňujú sortiment vhodný na grilovanie. Keď nám nejaký produkt chýba alebo niečoho máme navyše, Kaufland nám vie vyjsť v ústrety a funguje ako spoľahlivý spoluhráč,“ vysvetľuje riaditeľ spoločnosti, v ktorej pracuje vyše 250 zamestnancov. Závod má pod jednou strechou porážkareň, rozrábku aj výrobné linky.  Denne jeho brány opúšťa približne 280 ton produktov  a každý mesiac dokáže spracovať mäso zo 14 tisíc ošípaných. Tie spolu s mangalicami vyrastajú na vlastnej farme dodávateľa alebo na farmách v okolí.

Grilovačka s láskou k Slovensku

Mimochodom, viete, aké pochúťky počas grilovacej sezóny u Slovákov vyhrávajú? Kým muži si vyberajú najmä mastnejšie rebierka, vyprážané bravčové líčka, pečené kolená či pikantné klobásky, ženy siahnu skôr po suchšom mäse a sviečkovej panenke. A ak v Kauflande pri nákupe týchto špecialít stavíte na produkty, ktoré pre milovníkov opekačiek vyrábajú domáci dodávatelia, vaše pohodové leto bude plné  gurmánskych zážitkov aj lásky. Grilovačka s láskou k Slovensku totiž chutí najlepšie.
 

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
V zahraničí zadržali Čecha! Zobrali mu mobil a nik NEVIE, kde je: Zvláštne okolnosti
Teherán, hlavné mesto Iránu.
V Iráne obesili 4 ľudí: Zvláštne, za čo prišli o život
Petr Fiala, Matúš Šutaj Eštok.
Šutaja Eštoka mrzia vyjadrenia Petra Fialu: Českému premiérovi posiela ODKAZ
Trnavskí policajti v krátkom čase vypátrali dva ukradnuté bicykle aj páchateľov.
Zlodeji v Trnave KRADLI priamo pod kamerami: Polícia ich vypátrala, no potom... Okamžitý telefonát záchranárom!
Diddy usporadúval večierky vo svojom luxusnom sídle.
Desivá SPOVEĎ Diddyho trénera: Sexuálna HRAČKA pre celebrity?! Príšerné DETAILY
Na snímke obžalovaný Marián Magát prichádza na pojednávanie na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku 23. októbra 2024.
Aktualizované
Marián Magát je vinný z extrémizmu: Ide do basy! Takýto TREST mu uložil súd
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Nabrúsený Orbán: Vieme, že nás chcú prinútiť vstúpiť do vojny!
Ruský prezident Vladimir Putin gestikuluje počas druhého dňa summitu skupiny BRICS v Kazani.
Pri jeho slovách všetci zbystrili: Putin o NOVOM multipolárnom svetovom poriadku
Každé zvýšenie minimálnej mzdy pomôže najmenej zarábajúcim.
Erik Tomáš prezradil DETAILY zvyšovania minimálnej mzdy! Sledujte, o koľko porastie
Imro sa stal majstrom sveta na nedávnej súťaži v Trnave aj držiteľom rekordu.
FotoVáš Tip
Slovenský silák udivuje vzhľadom aj výkonom: Imro súťaží len rok, už sa stal majstrom sveta a pokoril aj rekord!
18 years old guy defends himself with his palm isolated
Správa o boji proti obchodovaniu s ľuďmi zhodnotila Slovensko: Aha, čo nám vyčíta
Kandidát na prezidenta Donald Trump.
Podpásovka pred voľbami?! Exšéf Trumpovho štábu vytiahol zarážajúce správy