Rebierka s rokfortovým dresingom
Na 4 porcie potrebujeme:
- 1,5 kg bravčových rebierok
Na marinádu:
- 50 ml jablkového octu
- 50 ml olivového oleja
- 50 ml worcesterskej omáčky
- 3 lyžice čili omáčky
- 1 lyžica cukru
Na dresing:
- 50 g rokfortu
- 50 ml majonézy
- 100 ml kyslej smotany
- 1 strúčik cesnaku
- pol lyžičky worcesterskej omáčky
- soľ, mleté čierne korenie
Príprava: 20 minút
Marinovanie: 4 hodiny
Grilovanie: 35 minút
Postup:
Z jablkového octu, olivového oleja, worcesterskej omáčky, čili omáčky a cukru urobte marinádu. Potrite ňou umyté a osušené rebierka, zakryte a dajte do chladničky na pár hodín, najlepšie na celú noc. Rebierka vyberte z marinády, prelejte ju do malého hrnca a nechajte minútu povrieť na silnom plameni. Odstavte. Rebierka grilujte asi 35 minút alebo dovtedy, kým mäso nie je mäkké. Občas ich potrite marinádou a pred servírovaním nechajte 5 minút postáť, kým ich začnete krájať na porcie. Kým sa rebierka grilujú, pripravte marinádu. Nahrubo pomrvený rokfort zmiešajte s majonézou, kyslou smotanou, prelisovaným cesnakom a worcesterskou omáčkou. Osoľte, okoreňte a podávajte k rebierkam.