Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.06.2024 00:00 | PR články
PR článok

Ako cestovať lacnejšie? Skúste tieto 4 rady

Chceli by ste počas roka cestovať častejšie a myslíte si, že na to nemáte? Môžete sa veľmi mýliť. Pri správnom plánovaní, šikovnosti a troške šťastia, môžete za cenu jednej veľkej dovolenky strávenej v prímorskom rezorte spoznať kus sveta.

Poistite sa, aby vás výlet nevyšiel draho

Ešte predtým, ako začnete vybavovať čokoľvek iné, myslite na tú najdôležitejšiu položku vo vašom cestovnom itinerári. Cestovné poistenie si síce môžete vybaviť až tesne pred cestou, ale určite naň nezabudnite. Akokoľvek dobre naplánovaná cesta či dovolenka vás môžu bez neho totiž vyjsť pekne draho. Neoplatí sa totiž spoliehať iba na Európsky preukaz poistenca. V rámci cestovného poistenia máte totiž nárok nielen na zdravotnú starostlivosť v súkromných zdravotníckych zariadeniach, ale napríklad aj na asistenčné služby, ktoré sa vám zídu napríklad pri strate batožiny na letisku alebo ak vám niekto ukradne cestovné doklady.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Čarovanie s letenkami

Letenky môžu byť najnákladnejšou položkou, ktorú na svojich cestách zaplatíte. Ale aj vôbec nemusia. Chce to trochu premysleného plánovania, trpezlivosti a prehľadu. V zásade platí, že letenky treba kúpiť naozaj dlho vopred alebo, naopak, spoliehať sa na svoje pevné nervy a kúpiť ich úplne na poslednú chvíľu. Ale to naozaj iba v prípade, že nemusíte z rôznych dôvodov vycestovať v nejakom konkrétnom termíne a môžete si dovoliť improvizovať.

Ceny leteniek sa menia naozaj v podstate každým kliknutím a cena sa môže násobne zvýšiť v priebehu niekoľkých hodín. Hoci portály ako pelikan.sk, letenkyzababku.sk či kiwi.com a mnohé ďalšie zvyčajne ponúkajú lacnejšie letenky, niekedy sa oplatí checknúť aj ceny priamo u leteckých spoločností.

Letenky si kupujte najmä uprostred týždňa, ušetriť môžete aj výberom letov počas skorých ranných alebo neskorých nočných hodín.

Domček na pláži alebo apartmán vo veľkomeste

Hoci najčastejšou voľbou pri hľadaní ubytovania sú rôzne bookovacie portály, skúste sa pozrieť aj priamo na webstránky vybraných ubytovacích zariadení. Veľmi ľahko sa môže stať, že cena bude oveľa nižšia a vám sa podarí ušetriť nemalú čiastku financií. V závislosti od toho, kam cestujete si môžete dovoliť aj trochu zariskovať – ak plánujete precestovať prímorské oblasti, lacné a výhodné ubytovanie nájdete ľahko na mieste.

V rámci veľkomiest budete asi potrebovať booknuť ubytovanie vopred, ale pri dobrom plánovaní a včasnej rezervácii ho môžete mať za rozumné ceny.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Pozor na turistické pasce

Ušetriť na cestách môžete aj tým, že sa vyhnete klasickým turistickým pascám. Podľahnúť im môžete najmä ak sa ocitnete v úzkych – dôvodom môže byť veľká únava, hlad alebo akýkoľvek diskomfort. A začína sa to často už na letisku, kde budete riešiť presun. Preto na to myslite už vopred a zistite si, ako sa z konkrétneho letiska dostanete čo najrýchlejšie a najlacnejšie preč bez toho, aby ste si sadli do predraženého taxíka.

Rovnako sa neoplatí sadnúť si do prvej peknej reštaurácie v centre mesta alebo turistického strediska, pretože podobne ako u nás, aj v zahraničí sú zvyčajne tieto podniky najdrahšie a ich kvalita nemusí cene ani zďaleka zodpovedať.

Nepodľahnite ani impulzívnym nákupom suvenírov a darčekov, oplatí sa prejsť viacero obchodov alebo trhovísk a najprv si spraviť prehľad o miestnych cenách.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Na cestách bez stresu

Dobrá príprava a trpezlivosť pri hľadaní lacných leteniek a výhodného ubytovania vám môžu ušetriť peniaze na niekoľko ďalších ciest. Na čom sa však určite neoplatí šetriť (a už vôbec nie naň zabudnúť) je cestovné poistenie. Vybavíte ho veľmi pohodlne a online, v priebehu niekoľkých minút a ušetriť vám môže naozaj hromadu nečakaných výdavkov. V prípade, že budete potrebovať lekárske ošetrenie, ale aj pre iné prípady nečakaných nepríjemných udalostí.

Cestovné poistenie od Unionu vám poskytne poistenie do ktorejkoľvek krajiny sveta a liečebné náklady vám pokryje až do výšky skutočných nákladov. Zároveň pokrýva aj vybrané športy a asistenčné služby 24 hodín denne.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Prezident USA Joe Biden
Invázia Izraelu do Libanonu sa skloňuje čoraz viac: Čo na to Biden? Prezident zaujal jasné stanovisko
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Izrael dosiahol BOD ZLOMU, tvrdí Netanjahu: V tomto je odhodlaný pokračovať
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov dvíha varovný prst: Slová o jadrovom arzenáli! Má ísť o samovražednú misiu
Slovenský bojovník Ľudovít Klein.
Fantastická reklama pre Slovensko: Hviezdny bojovník s ďalším jasným triumfom v UFC
Na snímke maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa má stretnúť s Babišom i Zemanom: V Bruseli sa môžu triasť, odkázal maďarský premiér
Veľkolepá oslava Miloša Zemana.
Foto
Veľkolepá OSLAVA Zemana: Prišiel aj Pellegrini! Orbánovo PREKVAPENIE, dojímavé slová manželky a...
Drony bývajú v armáde používané čoraz častejšie (ilustračné foto).
Ruský dron ZABIL sudcu Najvyššieho súdu: Miestnym poskytoval pomoc, na prípad si POSVIETI prokuratúra
In the Hospital Sick Male Patient Sleeps on the Bed. Heart Rate Monitor Equipment is on His Finger.
5 vecí, ktoré ľudia ĽUTUJÚ na smrteľnej posteli: TIETO výčitky nás prenasledujú do posledného dychu
Každé dieťa má svoje záujmy, dovoľte mu rozhodnúť sa, čo naozaj chce. Nevnucujte mu vaše nesplnené sny.
Výber krúžkov pre dieťa je neľahká záležitosť: Treba pri tom myslieť na…
György Gyimesi (43), Aliancia
Gyimesi nakoniec vycúval z boja, Maďarská aliancia má nového predsedu: Je ním TENTO muž
Podozrivý z únosu Maddie patrí medzi najhorších zločincov.
Foto
Mrazivé DETAILY o podozrivom z únosu Maddie: Patrí k NAJHORŠÍM zločincom! Toto rodičom zlomí srdce
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Netanjahu pristál na letisku, následne sa rozozvučali sirény: Pokus o ÚTOK na premiéra?!