Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.06.2024 00:00 | PR články
PR článok

Prvý slovenský Weber Store otvoril Zdeněk Pohlreich, ktorý na grile robí aj štrúdľu

Zdeněk Pohlreich prilákal do Košíc stovky návštevníkov a okrem iného prezradil, podľa čoho si vybrať gril a prečo práve Weber.

Minulú sobotu sa Košice stali epicentrom grilovacích zážitkov, ktoré potešili nielen chuťové poháriky, ale aj srdcia všetkých nadšencov grilovania. Pri príležitosti otvorenia prvej slovenskej predajne špičkových grilov Weber Store na Myslavskej ceste 2B sa konala veľkolepá grilovačka, na ktorej nechýbal ambasádor značky Weber Zdeněk Pohlreich.

Hviezdne grilovanie v Košiciach

Na akcii, ktorá prilákala vyše troch stoviek návštevníkov, sa podávali výnimočné grilované špeciality z hydiny, bravčového mäsa, rýb a tiež sladký dezert, ako inak, z grilu. Chutné menu pripravovali grilmajstri Zdeněk Marcín, špičkový šéfkuchár a lektor z Pražského kulinárskeho inštitútu, a Tomáš Koudelka, Head of Grillmaster Weber. Okrem skvelého jedla mali návštevníci možnosť diskutovať s oboma šéfkuchármi a Zdeňkom Pohlreichom o grilovacích technikách a receptoch.

Otvoriť galériu
Zdroj: Weber

Päťdesiatka grilov, široké príslušenstvo aj Akadémia grilovania

Americká spoločnosť Weber Stephen má na Slovensku celkom 50 predajných miest, z ktorých 60 % sú hobby predajne a zvyšok tvoria partneri ako záhradné centrá či železiarstva. Viktor Spálavský, výkonný riaditeľ spoločnosti Weber Stephen pre Čechy, Slovensko a Poľsko, vysvetlil, prečo je prvý slovenský Weber Store práve v Košiciach. „S Dávidom a Valterom Tománkovými spolupracujeme už dlhodobo, a keď sa náš zámer sprostredkovať zákazníkom dokonalý zážitok z grilovania stretol s ich proaktívnym prístupom, bolo rozhodnuté."

Košický Weber Store na ploche 190 m2 ponúka takmer 50 rôznych druhov grilov a príslušenstva k nim a tiež organizuje Akadémiu grilovania, kde záujemcov naučia okrem prípravy pokrmov aj využívať gril naplno.

Otvoriť galériu

„Certifikovaní grilmajstri prevedú účastníkov základnými aj pokročilými metódami prípravy na grile a celú paletu receptov si vyskúšajú na každom druhu grilu, čo pomôže aj tým, ktorí ešte nie sú rozhodnutí, aký gril si chcú zaobstarať,“ objasnil Spálavský, podľa ktorého je grilovanie o testovaní a skúšaní. „Čím viac budete grilovať, tým viac sa vám to bude páčiť," poznamenal.

„Pri rozhodovaní o type grilu odporúčam vyberať podľa toho, kde bývame a tiež podľa toho, ako často budeme grilovať. Ak chceme grilovať len párkrát do roka, postačí menší gril,“ pridáva svoj názor ambasádor grilov Weber Zdeněk Pohlreich.

Weber vydrží až 3-krát dlhšie, Slováci vedia oceniť kvalitu

Značka Weber je na Slovensku už 15 rokov a ponúka širokú škálu plynových, elektrických, peletových aj kotlových grilov. Novinkou sú vstavané aj samostatne stojace vonkajšie kuchyne, ideálne do záhrady aj na väčšie terasy, majitelia mestských bytov ocenia kompaktné elektrické grily vhodné na balkón aj menšie terasy, cestovatelia a dobrodruhovia zase gril Traveler, ktorý ľahko zbalíte do auta či karavanu, viete ho zobrať aj na piknik či kamkoľvek na cesty.

„Najpopulárnejšie sú plynové grily, s predajným podielom 36 %, nasledované kotlovými grilmi s podielom 20 %. Aj napriek ekonomickej situácii sa predajom grilov Weber na Slovensku darí, pretože Slováci vedia oceniť kvalitu,“ uviedol Spálavský s tým, že grily Weber vydržia 3 až 4-krát dlhšie, než iné grily.

Otvoriť galériu

„Američania sú v barbecue svetová jednotka, ich skúsenosti a expertízy sú neprekonateľné a to pretavujú aj do svojich grilov. Grily sú čoraz lepšie vybavené, čím sa zväčšuje škála možností prípravy pokrmov, preto dnes už vieme na grile aj napríklad upiecť štrúdľu,“ dopĺňa Viktora Spálavského Zdeněk Pohlreich.

Pravidelnými inováciami prechádzajú aj grily a doplnky Weber, takže aj ich majitelia sa majú každú sezónu na čo tešiť. „V budúcnosti sa môžeme tešiť na nové typy grilov Spirit, Genesis, Summit, ale aj na zdokonalené elektrické grily. Pripravujeme tiež nové peletové grily a množstvo doplnkov pre ešte lepšie grilovanie, vďaka čomu si na grile už viete pripraviť akýkoľvek druh pokrmu - od predjedla cez polievku a hlavné jedlo až po dezert na záver,“ prezradil Spálavský.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Príznaky ochorenia srdca sa môžu zdať na prvý pohľad neopodstatnené.
Správna hydratácia počas leta: Urobte aj srdcu láskavosť! Vyskúšajte týchto 7 druhov ovocia
Raketa je vypálená z raketového systému ruskej armády na ukrajinské pozície na neznámom mieste.
Mesto doteraz míňali najhoršie boje: Už je to minulosť! Moskva oznámila hrozivú správu
Je lepšie vyhýbať sa tvorom, ktoré nepoznáte.
To snáď nie je možné: ŠKORPIÓN na Liptove?! Oznam, pri ktorom tuhla krv v žilách
(ilustračné foto)
Vranovčania môžu očakávať zmeny: Nová parkovacia politika! O čom všetkom mesto rozhodne?
Miss Slovensko 2017 Hanka Závodná
Foto
Nádherná novina: Zo slovenskej missky je už MAMA! Podelila sa o rozkošnú FOTO
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Štát posilňuje protivzdušnú obranu: Čo sa to deje na hraniciach s Ukrajinou? Informácie vás prekvapia
(ilustračné foto).
Od obyčajnej úzkosti k neočakávanej diagnóze: Lekárove zľahčovanie príznakov mohlo stáť ženu život!
Pri pobreží Kanárskych ostrovov sa utopili najmenej traja migranti
Zarážajúce údaje: Migranti prekračujú tento prieliv v húfoch! Dosiahlo sa nové maximum
(ilustračné foto)
Do metropoly východu sa vrazí obrovský balík: Nákladná oprava! Motoristi, spozornite
Deti mali všetko vidieť, najmladší David privolal pomoc.
Zavraždená speváčka Victoria († 40): Srdcervúci ODKAZ od sestry do neba! Kde nájdu jej deti útočisko?
Muslim rebel with automatic rifle and machine-gun belt
Práva žien sú vnútorný problém: Taliban ich odmieta riešiť na základe zahraničných požiadaviek
Podpredseda NR SR Andrej Danko (SNS)
Danko tvrdí, že má riešenie týkyjúce sa minimálnych dôchodkov: Kedy ho predstaví?