Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.06.2024 00:00 | PR články
PR článok

Overené tipy, ako sa vyhnúť priberaniu počas leta

Leto je obdobím, kedy sa tešíme z krásneho počasia, trávime čas vonku a užívame si dovolenky. Avšak, horúce dni so sebou často nesú problém, ktorý riešia mnohí z nás, a tým je priberanie na váhe.

Vysoké teploty nás často oberajú o chuť k jedlu a mnoho z nás sa počas dňa vyhýbajú jedeniu. Nanešťastie, tento prístup nám nezabezpečí vytúženú štíhlu líniu, po ktorej všetci túžime. Práve naopak. Ak počas celého dňa nejeme, naše telo večer tento deficit kompenzuje tým, že sa schýlime k prejedaniu, a teda zjeme všetko, čo nám príde pod ruky. Výsledkom je pocit ťažoby, nafúknuté bruško a nežiadúce kilá navyše.

Otvoriť galériu
Zdroj: Kompava

Počas leta by sme všetci prirodzene očakávali, že budeme viac aktívni, budeme tráviť viac času vonku, a tým pádom budeme aj chudnúť. Avšak mnohí z nás zistia, že práve naopak, v tomto období priberáme. Prečo sa to deje? Pozrime sa na najčastejšie dôvody:

1. Meníme stravovacie návyky

Jedným z hlavných dôvodov, prečo počas leta priberáme, je zmena stravovacích návykov. Počas letných dovoleniek a grilovačiek máme tendenciu konzumovať viac kalorických jedál. Typické letné jedlá ako hamburgery, hot dogy, zmrzlina a sladké nápoje sú často plné cukru a nežiadúcich tukov.

Otvoriť galériu
Zdroj: Kompava

2. Zvykneme si dopriať aj alkohol

S teplým počasím prichádzajú aj osviežujúce nápoje, medzi ktorými nechýbajú ani rôzne alkoholické koktaily. Tieto nápoje sú často veľmi kalorické a môžu prispievať k priberaniu.

Otvoriť galériu
Zdroj: Kompava

3. Meníme denný režim

Počas leta mnohí vyrážame na dovolenky. Tieto cesty menia náš denný režim najmä v oblasti spánku a stravovania. Na dovolenke máme tendenciu oddávať sa miestnym špecialitám, ktoré sú často nezdravé a kalorické, čo sa môže negatívne odraziť na našej línii. Navyše, menej pravidelný spánok môže negatívne ovplyvniť metabolizmus.

4. Hýbeme sa menej ako počas chladnejších dní

Hoci je vonku teplo a slnečno, čo by nás malo motivovať k fyzickej aktivite, v skutočnosti sa mnohí z nás radšej vyhýbajú cvičeniu. Ruku na srdce, takmer všetci sme počas horúčav lenivejší a pred cvičením uprednostníme relax na kúpalisku.

5. Socializácia a spoločenské akcie

Leto je obdobím spoločenských akcií, grilovačiek a piknikov, rodinných osláv či festivalov. Tieto podujatia sú často sprevádzané bohatou ponukou jedál a nápojov. Je ťažké odolať pokušeniu, a tak sa ľahko stane, že zjeme viac, než by sme mali.

Ako sa vyhnúť priberaniu počas leta?

Aby sme sa vyhli priberaniu počas leta, je dôležité dodržiavať niekoľko zásad:

1. Plánujte jedlá

Snažte sa plánovať svoje jedlá aj počas dovoleniek a spoločenských akcií. Hľadajte zdravšie alternatívy a kontrolujte porcie.

2. Udržujte sa aktívni

Aj keď je vonku horúco, nájdite spôsoby, ako zostať aktívni. Ranné alebo večerné prechádzky či plávanie môžu byť skvelými spôsobmi ako si udržať dobrú fyzickú kondíciu aj počas leta.

Otvoriť galériu
Zdroj: Kompava

3. Kontrola príjmu alkoholu

Snažte sa obmedziť konzumáciu alkoholických nápojov, ktoré sú plné prázdnych kalórií.

Tajný trik pre štíhlu líniu

Počuli ste už o osviežujúcej limonáde, ktorá doplní bielkoviny, zaženie hlad a pošteklí chuťové bunky? Spoznajte Juicy Protein od Kompavy. Tento nápoj vám pomôže udržať pocit sýtosti počas celého dňa, a tak predísť večernému prejedaniu. Vďaka nemu si budete môcť užiť leto naplno a bez obáv o svoju postavu. Juicy Protein je osviežujúca limonáda, ktorá nielenže skvele chutí, ale aj dodá vášmu telu potrebné bielkoviny.

Otvoriť galériu
Zdroj: Kompava

Prečo Juicy Protein?

Leto je obdobie, kedy túžime byť v najlepšej forme a ukázať svoje krivky v plavkách. Vieme, aké náročné môže byť udržať si pravidelný stravovací režim, najmä keď je tak ľahké zabudnúť na jedlo počas rušného dňa. Určite to poznáte – cez deň nemáte chuť jesť, a večer zjete všetko, čo vám príde pod ruku. Výsledkom je nafúknuté bruško a pocit nespokojnosti. A práve tu prichádza na scénu Juicy Protein!

Juicy Protein predstavuje ideálny spôsob ako prijať bielkoviny bez pocitu zaťaženia. Juicy Protein je produkt s minimálnym obsahom cukru, sacharidov, tuku a laktózy. Až 85 % jeho zloženia tvorí prvotriedny proteín.

• Osviežujúca chuť: chutí ako lahodná limonáda, ktorá schladí a osvieži organizmus aj počas tých najteplejších dní.
• Vysoký podiel bielkovín: pomáha udržiavať pocit sýtosti a napomáha k spaľovaniu tukov, čím prispieva k udržaniu štíhlej línie.
• Bez nafúknutého bruška: pravidelný príjem bielkovín zabraňuje vzniku nafúknutného bruška.
• Jednoduchá príprava: stačí vyšejkovať v šejkri, pridať ľad a užiť si lahodné proteínové osvieženie kdekoľvek - dokonca aj na pláži.
• Podpora pitného režimu: v lete je dôležité udržiavať správny pitný režim a s osviežujúcou limonádou Juicy Protein to zvládnete ľahko a chutne.

Otvoriť galériu
Zdroj: Kompava

Chcete ochutnať osviežujúcu limonádu plnú bielkovín?

Juicy Protein od spoločnosti KOMPAVA si môžete teraz zakúpiť so špeciálnou zľavou pre čitateľov, stačí pri objednávke na www.kompava.sk zadať zľavový kód J1U1CY. Ochutnajte lahodnú novinku od slovenského výrobcu výživových doplnkov. Okúste fantastické osvieženie na vlastnej koži s Juicy Protein.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Vranovčania môžu očakávať zmeny: Nová parkovacia politika! O čom všetkom mesto rozhodne?
Miss Slovensko 2017 Hanka Závodná
Foto
Nádherná novina: Zo slovenskej missky je už MAMA! Podelila sa o rozkošnú FOTO
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Štát posilňuje protivzdušnú obranu: Čo sa to deje na hraniciach s Ukrajinou? Informácie vás prekvapia
(ilustračné foto).
Od obyčajnej úzkosti k neočakávanej diagnóze: Lekárove zľahčovanie príznakov mohlo stáť ženu život!
Pri pobreží Kanárskych ostrovov sa utopili najmenej traja migranti
Zarážajúce údaje: Migranti prekračujú tento prieliv v húfoch! Dosiahlo sa nové maximum
(ilustračné foto)
Do metropoly východu sa vrazí obrovský balík: Nákladná oprava! Motoristi, spozornite
Deti mali všetko vidieť, najmladší David privolal pomoc.
Zavraždená speváčka Victoria († 40): Srdcervúci ODKAZ od sestry do neba! Kde nájdu jej deti útočisko?
Muslim rebel with automatic rifle and machine-gun belt
Práva žien sú vnútorný problém: Taliban ich odmieta riešiť na základe zahraničných požiadaviek
Podpredseda NR SR Andrej Danko (SNS)
Danko tvrdí, že má riešenie týkyjúce sa minimálnych dôchodkov: Kedy ho predstaví?
Siren light on roof of police car at street. Themes crime, emergency and help.
Streľba v Belehrade: Policajt zabil útočníka, ktorý ho poranil kušou
(ilustračné foto)
Tragická správa zo Zlatých Pieskov: Mladík († 20) zomrel na známom festivale!
Magdaléna (23) a Martina (22) z Bratislavy museli použiť repelent.
Bratislavčanov terorizuje krvilačný hmyz: Mesto už zakročilo, no... Výsledok vás môže prekvapiť