Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.06.2024 07:00 | Špeciálne projekty
Špeciálny projekt

Z diery na trhu úspešný biznis: Veronikinu prácu obdivujú aj lekári, pomáha mamičkám

Keď po narodení svojho prvého syna Adama Veronika Pupiš hľadala ideálne plienky podľa svojich predstáv, zistila, že ešte neexistujú. Začala ich vyrábať sama a dnes má vlastný úspešný biznis. Prekonala pri ňom aj nečakané prekážky.

Myšlienka, že by jej dieťatko vytvorilo dve tony odpadu v plienkach, sa Veronike vôbec nepáčila. Hľadala iné možnosti, látkové plienky podľa svojich očakávaní však na trhu nenašla. A keď všetci šili počas pandémie rúška, v Stupave sa začali rodiť Veronikine prvé vlastné prateľné plienky pre syna.

Od záľuby k vlastnému podnikaniu

Keď bola s výsledkom spokojná, dala svoje výrobky vyskúšať aj mamičkám v okolí. Ich reakcia ju potešila. „Boli spokojné a prekvapené ich jednoduchým používaním. A tak sa prirodzene z myšlienky a prvotných skúseností zrodil aj nápad založiť si malú lokálnu dielňu a e-shop,“ spomína Veronika na začiatky svojho obchodu Ritkavsuchu.sk.

Testovanie materiálov či kreatívna činnosť boli pre Veroniku najskôr len relaxom. Až neskôr sa rozhodla, že do podnikania ide naplno, a do projektu investovala všetky svoje úspory. Potenciál nápadu videl od prvých chvíľ aj Veronikin manžel, ktorý ju plne podporil.

„Je to skúsený manažér a pomáha mi v strategických rozhodnutiach, no v začiatkoch si neraz sám sadol za stroj alebo zobral nožnice a pomáhal mi s prvými modelmi,“ dodáva.

Online obchod založila na Shoptete

Okrem hľadania tých správnych materiálov a postupov však bolo potrebné nájsť aj platformu na predaj svojich výtvorov. „So správou e-shopu som mala skúsenosti už z predošlých projektov a hľadala som to najvhodnejšie aj pre Ritku. A keď manžel jedného dňa prišiel z práce domov, navrhol mi Shoptet,“ spomína Veronika.

„Keď som zistila, aké rôzne možnosti pre začínajúcich podnikateľov platforma ponúka, ešte v ten deň som si v ňom založila e-shop a zaregistrovala si doménu.“

Shoptet je u nás najväčším poskytovateľom e-shopov na prenájom a na Slovensku na ňom funguje už viac ako 6 000 online obchodov. Vlastný online obchod si na ňom môže založiť aj človek bez IT vzdelania už za 13 eur mesačne.

„Jeho používanie je intuitívne, náklady sú nízke a technickú podporu ocení každý, kto začína v e-commerce. My si postupne pridávame rôzne doplnky, ktoré robia stránku zaujímavejšou pre zákazníkov a nám uľahčujú tvorbu kampaní aj predaj,“ dodáva.

Otvoriť galériu

Vlastný projekt ju držal pri zdravom rozume

Online obchod sa pekne rozbiehal a všetko sa zdalo byť na najlepšej ceste k úspechu. Veroniku však čakala skutočná skúška – jej druhé tehotenstvo bolo natoľko rizikové, že strávila dva mesiace v nemocnici a celý projekt sa zastavil. Jej druhý syn Vilko sa nakoniec spontánne narodil v šiestom mesiaci a mal ledva jeden kilogram.

„Bol zaintubovaný, neskôr na podpornom kyslíku, bral silné antibiotiká, absolvoval tri transfúzie krvi. A ja som 64 dní za ním denne dochádzala a trávila čas pri inkubátore, kde sa moje dieťatko postupne zotavovalo,“ rozpráva o ťažkom životnom období Veronika.

Keď bol manžel v práci a Adamko v jasličkách, práve práca na Ritke držala Veroniku pri zdravom rozume. „Dávať konzultácie čerstvým maminkám, ktoré mali doma svoje novorodeniatka, kým to moje ležalo závislé od hadičiek v inkubátore, bola celkom výzva,“ spomína Veronika.

Dnes sa darí byť v suchu nielen Ritke, ale aj Vilkovi, ktorý má jeden a pol roka. Hoci je to zdravý chlapček, ktorý sa teší zo života, starostlivosť oňho si vyžaduje denné cvičenie a časté návštevy odborníkov.

Otvoriť galériu

Nadšené sú mamičky aj lekári

Práve vďaka tejto náročnej skúsenosti Veronika posunula svoju výrobu o niečo vyššie. „Okrem e-shopu spolupracujeme dnes aj s pôrodnicami a neonatologickými oddeleniami a vyrábame pre nich jednotlivé kúsky na mieru. Pre bábätká aj predčasne narodené deti,“ hovorí.

Prirodzenou súčasťou jej práce je tiež osveta. Mamičkám jednoduchou formou vysvetľuje, že látkové plienky sú ekologické, ušetria peniaze, ale navyše aj prospievajú ich bábätku. Dajú sa upraviť na balenie naširoko a obmedzujú aj zapareniny či alergické reakcie.

„Komunikujeme s viacerými lekármi, ktorí sú z hľadiska zdravotných benefitov moderných prebaľovacích systémov nadšení. Našou garantkou je profesionálna fyzioterapeutka a lektorka Vojtovej metódy PhDr. Danka Čunčíková, ktorá sa celý život venuje správnemu vývoju detí,“ dodáva.

Biznis neustále posúva vpred

Za dva a pol roka od spustenia tohto vlastného biznisu využíva jej výrobky viac než 1 500 mamičiek, ktoré ušetrili spolu tisícky eur a odľahčili skládky o približne 2-tisíc ton nerecyklovateľného odpadu.

„Zároveň ma neuveriteľne motivuje, keď mi maminky posielajú fotky svojich detí, ktorým pomohli naše produkty vyriešiť nejaký problém. Je to pre mňa nevyčísliteľná odmena. Ritka nie je pre mňa len práca, je to moje tretie dieťa, o ktoré sa starám,“ hovorí o svojom biznise.

Vďaka Shoptetu a tímu, ktorý si Veronika vytvorila, všetko ide, ako má, a už onedlho sa presťahuje do väčších priestorov a otvorí prvú kamennú predajňu v Stupave.

NAŠTARTUJTE VLASTNÉ PODNIKANIE VĎAKA SHOPTETU AJ VY

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Sponzorované

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bývalý americký prezident Donald Trump.
Ruský veľvyslanec pri OSN oponuje Trumpovi: Konflikt na Ukrajine sa nedá vyriešiť za jeden deň
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Netanjahu na plné ústa: Izrael už takmer dokončil elimináciu vojenských schopností Hamasu
(ilustračné foto)
Známa zdravotná poisťovňa očakáva miliónovú finančnú stratu: Čo to znamená pre poistencov? Je nutné okamžite KONAŤ!
(ilustračné foto).
Strašné obvinenie: Mama mala zraziť svojho 16-mesačného synčeka! Hrozné, ako dieťatko dopadlo
Bezpečnostná služba Talibanu (ilustračná fotografia).
Prelomili sa ľady? OSN prináša dobré správy: Taliban toto urobil po prvýkrát
V Poslaneckej snemovni trénovali zásah proti útočníkovi.
Mimoriadna situácia v Poslaneckej snemovni v Česku: Pripravovali sa na najhoršie, výsledok nepoteší
Foto
Šokujúce video sa šíri internetom: Gól Anglicka podľa neho nemal platiť!
Finnish Flag - National Flag of Finland on a blue sky - Helsinki, Finland
Fínsko odkleplo obrannú dohodu s USA: Výhoda pre obe krajiny, čo tým získali Američania?
Boeing 787-9 Dreamliner (ilustračná fotografia).
Panika na palube lietadla! Stroj musel núdzovo pristáť: Cestujúci sú ZRANENÍ
Pár rovnakého pohlavia drží dúhovú vlajku (ilustračná fotografia).
Dôležitý krok pre páry rovnakého pohlavia: Krajina sa rozhodla konať, bude sa im ľahšie dýchať
Masai Mara, národný park, Keňa
FotoVáš Tip
Robo navštívil za pol roka 30 krajín: Videl modrú lávu a kde zažil najlepšiu lyžovačku?
Cancer cells vis - 3d rendered image, enhanced scanning electron micrograph (SEM) of cancer cell. Visual of overall shape of the cell's surface at a very high magnification.  Medical research concept.
Liek na RAKOVINU?! Vedci prišli s fantastickým objavom: Pozrite sa, čo ju dokáže zničiť