Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.06.2024 00:00 | PR články
PR článok

Vyťaž zo svojho leta maximum. Môžeš zvládnuť relax aj nový jazyk v jednom

Leto je čas oddychu, ale aj príležitostí. Cestovať, užívať si slnko, spoznávať svet a rozširovať si obzory, to sú už tradičné bonusy dovolenkového obdobia.

Čas, kedy aj v práci ideme všetci na trocha nižší výkon, môžeš využiť ešte viac. Premýšľala si už nad letnými plánmi? Chceš iba leňošiť, alebo sa aj čosi nové naučiť?

Cestovanie a pracovné príležitosti majú jedného spoločného menovateľa. Je ním cudzí jazyk, ktorý budeš určite potrebovať - prioritná je a ešte dlho bude angličtina, ale do popredia sa postupne dostávajú aj ďalšie jazyky. Preto ak o sebe pri konverzácii v cudzom jazyku akokoľvek pochybuješ, prípadne sa túžiš naučiť ďalší, je ideálny čas s tým niečo spraviť. Pomôže ti letný jazykový kurz, ktorý posunie tvoje jazykové vzdelanie o level vyššie.

Cudzie jazyky vládnu všetkým

V súčasnosti je svet natoľko globalizovaný, že vedieť sa dohovoriť aspoň v angličtine je absolútny základ. Práve na schopnosti dohovoriť sa mnohí z generácie mileniálov stále zlyhávajú. V deväťdesiatych rokoch minulého storočia bola už síce minimálne angličtina povinnou súčasťou výučby na základných školách, náš školský systém však do popredia tlačí predovšetkým bifľovanie slovníka a gramatiky. Toto storočie už je celkom o inom: priorita je dohovoriť sa.

Aj ty patríš do skupiny ľudí, ktorí sa síce angličtinu či iný jazyk učia celé roky, ale pri stretnutí s cudzincom sa boja otvoriť ústa? Nikdy nie je neskoro začať. Naučiť sa konverzovať v cudzom jazyku urobí v tvojom živote obrovský posun.

Kariéra a profesijný rast

Práce je síce dosť, no konkurencia je obrovská. Firmy dnes už jazykové znalosti nevnímajú ako bonus, ale ako elementárny základ. Ovládanie viacerých jazykov u žien zvyšuje ich konkurencieschopnosť na trhu práce. Aj tebe môže otvoriť dvere k lepším pracovným pozíciám. V dnešnej globalizovanej a digitalizovanej spoločnosti je znalosť cudzích jazykov často potrebná pre prácu s medzinárodnými tímami a technologickými nástrojmi, ktoré sú dostupné len v cudzom jazyku. Znalosť cudzích jazykov ti navyše umožňuje prístup k širšiemu spektru vzdelávacích materiálov, vedeckých článkov a kníh, ktoré nie sú preložené do slovenčiny.

Cestovanie a kultúrne obohatenie

Predstav si ten pocit, že si na dovolenke a nemusíš mať žiaden stres z toho, ako si vypýtaš napríklad zmrzlinu alebo objednáš jedlo. S ľahkosťou sa dohovoríš, či už po anglicky alebo v rodnom jazyku domácich. A keď už budeš vedieť jazyk na takejto úrovni, môžeš si ho zdokonaľovať aj profesionálne, v oblasti svojho povolania. Navyše, učenie sa jazyka ide ruka v ruke s porozumením kultúry, histórie a zvykov iných národov, čo rozširuje tvoje obzory a podporuje toleranciu.

V neposlednom rade je znalosť jazykov dôležitá aj pre tvoj osobný život. Vďaka internetu sa môžeme spájať s ľuďmi na celom svete, ale bez schopnosti dohovoriť sa s nimi prichádzame o množstvo skvelých kontaktov. Takže naučiť sa poriadne anglicky, prípadne začať s ďalším novým jazykom, je ten najlepší plán na nadchádzajúce leto. A s profesionálnymi lektormi to pôjde veľmi rýchlo.

Oddýchnuť si, aj sa čosi nové naučiť - dnes už sa to dá!

Nemusíš mať obavy ani z toho, že svoje letné dni stráviš memorovaním slovíčok a gramatiky medzi štyrmi stenami. Moderné jazykové školy, ako je napríklad Volis Academy, ponúkajú omnoho lepší spôsob učenia sa jazykov. Nie je to klasická školská lekcia, ale inovatívne vedená výučba jazyka najmä prostredníctvom konverzácie.

Vôbec nemusíš vybočiť zo svojho zabehaného rytmu a dokonca, aj keď ide o bratislavskú jazykovú školu, nemusíš ani žiť v hlavnom meste. Jazykový kurz s Volis Academy môžeš absolvovať odkiaľkoľvek, pohodlne online zo svojho domova. Jazyková škola má k dispozícii slovenských aj zahraničných lektorov, štúdium môže byť prezenčné, aj online cez Skype a podobné aplikácie. Kurz môže byť aj intenzívny, skrátka všetko si prispôsobíš podľa vlastných potrieb.

Najdôležitejšie je však to, že sa naučíš myslieť v konkrétnom jazyku. Napríklad pri výučbe angličtiny využíva Volis Academy unikátnu Callanovu metódu, pri ktorej ťa automaticky vedú k premýšľaniu v angličtine. Takto sa omnoho rýchlejšie naučíš komunikovať, a bude ťa to baviť. Navyše, od zahraničných spíkrov pochytíš aj prízvuk danej krajiny.

Pridaj si k tomu zábavu v podobe filmov v originálnom znení bez titulkov alebo čítanie cudzojazyčných kníh, a tento každodenný kontakt s daným jazykom sa veľmi rýchlo prejaví na tvojej reči. Vráť sa po lete do práce ako nový človek, ktorý už nemá strach z konverzácie v cudzom jazyku.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa má stretnúť s Babišom i Zemanom: V Bruseli sa môžu triasť, odkázal maďarský premiér
Veľkolepá oslava Miloša Zemana.
Foto
Veľkolepá OSLAVA Zemana: Prišiel aj Pellegrini! Orbánovo PREKVAPENIE, dojímavé slová manželky a...
Drony bývajú v armáde používané čoraz častejšie (ilustračné foto).
Ruský dron ZABIL sudcu Najvyššieho súdu: Miestnym poskytoval pomoc, na prípad si POSVIETI prokuratúra
In the Hospital Sick Male Patient Sleeps on the Bed. Heart Rate Monitor Equipment is on His Finger.
5 vecí, ktoré ľudia ĽUTUJÚ na smrteľnej posteli: TIETO výčitky nás prenasledujú do posledného dychu
Každé dieťa má svoje záujmy, dovoľte mu rozhodnúť sa, čo naozaj chce. Nevnucujte mu vaše nesplnené sny.
Výber krúžkov pre dieťa je neľahká záležitosť: Treba pri tom myslieť na…
György Gyimesi (43), Aliancia
Gyimesi nakoniec vycúval z boja, Maďarská aliancia má nového predsedu: Je ním TENTO muž
Podozrivý z únosu Maddie patrí medzi najhorších zločincov.
Foto
Mrazivé DETAILY o podozrivom z únosu Maddie: Patrí k NAJHORŠÍM zločincom! Toto rodičom zlomí srdce
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Netanjahu pristál na letisku, následne sa rozozvučali sirény: Pokus o ÚTOK na premiéra?!
Ruský prezident Vladimir Putin.
To sa Putinovi páčiť nebude: Sledujte, čo plánujú členské štáty NATO na hranici s Ruskom
Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu. Ako to vníma Fiala?
Voľby do Senátu v Česku: Babišovo hnutie prvýkrát od svojho vzniku VYHRALO! Aha, čo povedal Fiala
Astrofyzik predpovedal, čo by sa stalo, keby obrovský asteroid zasiahol Zem.
Foto
Astrofyzik o obrovskom asteroide, ktorý sa blíži: ZASIAHNE Zem?! Následky by boli katastrofálne
Stefaniu znásilnil a zdrogoval zubár!
Foto
Otrasný prípad: Krásnu modelku znásilnil a zdrogoval zubár! Nebola jediná? Hrozivé detaily prípadu