Apeloval na ľudí, aby jedli častejšie a v menších dávkach. "Nie je vhodné jesť ani príliš veľa, ani príliš málo. Niektorí seniori v extrémnych teplotách strácajú chuť do jedla, opatrní by mali byť aj diabetici, tieto skupiny populácie by mali mať pravidelnú dostatočnú stravu," skonštatoval. Treba sa podľa neho vyhýbať kaziacim sa potravinám, akými sú napríklad údeniny, mäkké salámy, majonézové šaláty či niektoré mliečne výrobky. Upozornil, že môžu byť zdrojom infekcie.
Odborníci poukázali na to, že slnečné žiarenie spotrebúva pri dlhšom vystavení sa slnku antioxidanty v organizme. Ide podľa nich najmä o vitamíny A, C, E a lykopén. Apelovali preto na ľudí, aby ich stravou dopĺňali. Treba tiež nahrádzať straty tekutín a minerálnych látok, a to správnym pitným režimom.